Vinst med 3-1 mot IK Uppsala Fotboll

Vi har tagit tillbaka vår hemmaborg Linköping Arena! Härlig seger mot IK Uppsala Fotboll med 3-1 (1-0).

Vi startade med hög press och Uppsala fick stora problem direkt och det märktes tydligt att det var vi som skulle ha hand om taktpinnen i dagens match. Trots det är Uppsala nära att ta ledningen med 0-1 när vi gör ett felpass och Uppsalas snabba forward Cassandra Corhonen kommer fri, rundar Cajsa Andersson i målet, skjuter och bollen är på väg att rulla in i öppet mål men på mållinjen dyker som tur är Lisa Hurtig upp som en räddande ängel och sparkar iväg bollen.

I 21′ får Uchenna Kanu en fin passning av Sofie Bredgaard inne i straffområdet, Kanu är stark, håller bort två försvarare, tar emot bollen och vänder upp och sätter bollen via målvakten in i mål. 1-0 och en viktig ledning som står sig till halvtidspausen.

I andra halvlek faller vi tillbaka till det som vi gjort i flera matcher tidigare, vi tappar pressen i början av halvleken och låter motståndaren ha bollen. Därför är det extra skönt när Kanu gör sitt andra mål efter fint förarbete av Alva Selerud där Alva skjuter ett skott som duktiga målvakten Emma Holmgren i Uppsala släpper retur på och där Kanu skjuter in returen till 2-0 i 60′.

LFC utökar sin ledning till 3-0 genom Lina Hurtig efter en fin assist av Ebere Orji. Hurtig får bollen i sidled av Ebere i boxen och placerar bollen säkert i mål. Efter målet är det bara ett lag på planen. LFC trixar och trillar boll och spelar väldigt avslappnat och det kan bli både 4 och 5-0 men i stället så slappnar vi av och släpper in ett onödigt mål på slutet så matchen slutar 3-1.

Segern är helt rättvis och viktiga 3 poäng in på kontot och härligt med en seger igen!

Idag finns det många ljusglimtar att ta med sig till kommande matcher. Framför allt en helt annan inställning och kämpaglöd från vår sida och till det stundtals riktigt trevlig fotboll. 

Nästa match är på söndag 23/8 kl.19.00 borta mot Växjö DFF

Foto: Mia Eriksson

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
16 augusti 15:00
Linköping Arena, Linköping
3-1
Inga matchhändelser.