IK Uppsala Fotboll – Linköpings FC 0-1

Underbar vinst idag borta mot IK Uppsala Fotboll på Studenternas med 0-1

Det sägs att vinna med 1-0 är några av de goaste segrarna. Idag kan jag lätt säga att dagens seger räknas in på det kontot.

Uppsala började matchen med hög press och på ett respektlöst vis, kändes inte alls som vi mötte något lag som ligger sist i tabellen och spelare med dåligt självförtroende utan tvärtom. Uppsala visade tidigt att de ville vinna matchen och ta ” sista ” halmstrået att hänga kvar i serien. Det tog oss en kvart innan vi kom in i vårt spel och kunde ta över matchen och börja pressa mot deras mål i stället. Trots få mål var det en underhållande match där båda lagen ville framåt och radade upp chanser och med LFC-ögon sett kändes det helt otroligt att det var en nolla på tavlan efter första halvlek. Massor med hörnor och Petra Johansson hade ett skott precis utanför mål, Uchenna Kanus skott som Emma Holmgren räddade och öppet mål för Alva Selerud där Emma Holmgren precis får ut foten och kan få undan bollen till hörna. Men ibland vill inte bollen in, 0-0 i första halvlek och det kändes som att den här matchen kan sluta hur som helst trots att vi i slutet av första halvlek hade mest bollinnehav och chanser.

Andra halvlek blev händelserik och vår duktiga målvakt Cajsa Andersson gör en kanonräddning på ett friläge från Uppsalas Nicole Odelberg Modin och Uchenna Kanu jobbar till sig en straff, som Frida Leonhardsen Maanum slår. Uppsalas duktiga målvakt Emma Holmgren räddar dock straffen och trots både friläge och straff så är det fortfarande 0-0 på tavlan och matchen står och väger. I den 82′ så får Frida Leonhardsen Maanum en passning av Olga Ahtinen en bit in på Uppsalas planhalva. Frida tar med sig bollen och driver bollen mot mål, Uppsalas spelare hinner inte ifatt eller upp i press på Frida och på ett säkert sätt och som den klass spelare hon är, siktar hon in sig på bottre hörnet och via stolpe in går bollen i mål.

Efter målet spelar vi smart och låter aldrig Uppsala komma nära en kvittering och matchen slutar 0-1.

Inget skönspel men en härlig kämpainsats ger idag 3 poäng och jakten mot Champions League går vidare.

Nu njuter vi av segern och i morgon laddar vi för nästa match.

Nästa match är mot FC Rosengård på lördag den 3/10 på Linköping Arena

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
27 september 15:00
Studenternas, Uppsala
0-1
Inga matchhändelser.