Linköpings FC – Vittsjö GIK 1-2

Förlust med 1-2 (0-0) mot Vittsjö GIK på Linköping Arena.

En match där man ser tydligt redan från avspark att detta är en match som båda lagen vill vinna och det blir mycket kamp om bollen. Första halvlek saknar de där riktigt klara målchanserna och förutom ett bra skott från Rachel Hill i LFC som målvakten Shannon Lynn i Vittsjö gör en bra räddning på till hörna och en nickskarv från Uchenna Kanu på en fast situation som rensas iväg av Vittsjö så är det glest med målchanser och lagen tar mest ut varandra.

I andra halvlek händer det desto mer. 0-1 kommer i 56′ på en hörna av Mie Leth Jans, ett skott utanför straffområdet som går över huvudet på Cajsa Andersson och in i mål. Målet kommer i ett läge där Vittsjö i princip inte skapat någonting, så blev lite av en kalldusch för hemmalaget. Efter målet gick tempot ner och Vittsjö började satsa mer på kontringar men fortsatt med att pressa bollhållaren högt upp på planen. Vi har svårt att få till ett långvarigt tryck mot Vittsjös mål men i 84′ får vi en gratischans efter att Shannon Lynn i Vittsjömålet varit ute på turné och missat att rensa iväg bollen utanför straffområdet. Ebere Orji är påpassligt med och klipper till bollen mot öppet mål och får hjälp den sista biten av Vittsjös Sandra Adolfsson som skjuter in bollen i eget mål när hon försöker rensa bort den. Det ska dock sägas att om inte Sandra är på bollen så går den in i mål ändå.

Just där och då känns det som att det är vi som är närmast ett segermål men på en kontring lyckas Vittsjö jobba till sig en hörna i 90′ och på hörnan flyger Mie Leth Jans i straffområdet och nickar in 1-2. Efter det orkar vi inte mobilisera våra krafter och komma tillbaka en gång till och matchen slutar 1-2 till Vittsjö.

Fotboll är sällan rättvist men känns som att ett oavgjort resultat hade nog speglat matchen bäst.

Nu blir det välbehövlig vila för alla allsvenska lagen när vi pausar för EM-kvalet.

Nästa match går borta mot IK Uppsala den 27/9.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
13 september 15:00
Linköping Arena, Linköping
1-2
Inga matchhändelser.