Vinst mot Umeå IK FF med 3-0

Stabil seger i omgång 14 i OBOS Damallvenskan hemma mot Umeå IK FF med 3-0 (2-0)

Vi visar direkt att idag är det fullt ös som gäller. Umeå får inte tillåtelse att ha bollen utan vi tar tag i taktpinnen och hårt arbete ger utdelning i den 21′ när Tove Enblom i Umeåmålet är utanför eget straffområde och skjuter bollen rätt på Uchenna Kanu som snyggt prickskjuter bollen som långsamt rullar in i öppet mål, nästan så man för tankarna tillbaka till Lennart Hylands kommentar på den svartvita tiden ” den gliiiiider in i mååål ” men vi får väl säga den ” ruuuuuullaaaar in i måååål ” till 1-0.

Vi fortsätter att trumma på och i den 30′ slår Frida Leonhardsen Maanum en perfekt hörna som Rachel Hill nickar via en Umeåspelare in i mål till 2-0. Målet räknas som självmål vilket man kan tycka är lite märkliga regler då bollen endast touchar en Umeåspelare in i mål.

Umeås chanser i första halvlek är lätträknade och vi gör det taktiskt väldigt bra och 2-0 står sig till halvtidsvilan.

I andra halvlek märks det att Umeå har pratat ihop sig och de sätter en högre press från början samtidigt som vi faller tillbaka lite och vår duktiga målvakt Cajsa Andersson får göra ett par svettiga enhandsräddningar.

Umeås offensivlusta öppnar upp kontringar och i den 83 minuten punkterar Uchenna Kanu matchen när hon snyggt rundar Tove Enblom i Umeåmålet och i dålig vinkel lägger in bollen iskallt  till 3-0 efter en fin passning av Rachel Hill.

Segern grundlades idag med ett stabilt försvarsarbete över hela planen där vi gör en av årets bästa prestationer.

Redan på söndag den 13/9 är det dags för match igen på Linköping Arena när formtoppade Vittsjö GIK kommer på besök. Tills dess så njuter vi av segern.

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
5 september 14:00
Linköping Arena, Linköping
3-0
Inga matchhändelser.