DJURGÅRDENS IF FF – LINKÖPINGS FC 0-3

Vinst borta mot Djurgårdens IF FF med 0-3 (0-1)

DIF började matchen bäst, satte hög press från avspark och det syntes tidigt att planen var att få bollen bakom vår backlinje och att Hannah Wilkinson var tänkt att få djupledsbollar att gå på och med sin snabbhet försöka trasa sönder det stabila LFC-försvaret. I den 29′ var DIF sånär att få utdelning på sin höga press när Olivia Schough fick på en riktig kanonfrispark som gick i ribban, några meter utanför straffområdet. Efter Schoughs träff i ribban så vaknade vi till och tog över taktpinnen. I den 40′ gör vi ett mål från skolboken när vi kommer på högerkanten via Johanna Alm som gör ett jättefint förarbete samt fyller på med fyra spelare i boxen och på Johannas snett-inåt-bakåtpass så kommer påpassligt Frida Leonhardsen Maanum som placerar in bollen i mål till 0-1. Viktigt psykologiskt mål innan halvlek och skönt att få utdelning på fint spel. Bara någon minut senare så slarvar vi med passningsspelet och tappar boll på mitten och Hannah Wilkinson får fritt fram mot Cajsa Andersson i LFC-målet. Emma Lennartsson ville dock något annat och hon kämpar och springer och i sista sekunden innan Wilkinson ska skjuta får hon till en perfekt brytning där hon sparkar till bollen så att Cajsa kan fånga upp den. Det händer mycket i slutminuterna i första halvlek och i strax innan halvtidsvilan får vi ett bra frisparksläge strax utanför straffområdet och Maanum skjuter ett skott som tar i insidan av stolpen. Nära 0-2 där men 0-1 står sig halvleken ut.

Efter en lite sömnig start har vi tagit över matchen och i andra halvlek så är det vi som har taktpinnen. Redan i den 50′ kommer 0-2 genom fint förarbete av Alva Selerud där hon kommer fint på kanten och spelar Maanum som får till ett bra skott någon meter utanför straffområdet och skottet smiter in vid högra stolpen. I den 67′ har DIF sin bästa chans i andra halvlek där de kombinationsspelar sig igenom LFC-försvaret och Rachel Bloznalis får till ett närskott som Cajsa räddar. I den 71′ lägger Alva in bollen i boxen och där står Uchenna Kanu som läckert tar ner bollen, lägger över den på vänster och skjuter in 0-3. Klassaktion av Kanu.

Matchen slutar 0-3, rättvis seger och offensivt är vi riktigt bra idag. Vi kommer på kanterna, vi kommer centralt och framför allt fyller vi på med folk i boxen och vi spelar bollen mer framåt än bakåt.

Fin prestation av hela laget, där det känns tryggt från första position där stabila Cajsa står med rutinerade försvarare och bolltrixande hårt arbetande mittfält, fram till anfallet där våra spelare gör det jobbigt för DIF att försvara sig. Sen på det en riktigt vass bänk med hungriga ersättare.

Härligt med ytterligare en seger! Nu är det landslagsuppehåll och nästa match är hemma mot Piteå IF DFF, på Linköping Arena den 1 november.

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
17 oktober 15:00
Stockholms Stadion 1, Stockholm
0-3
Inga matchhändelser.