Eskilstuna United DFF – Linköpings FC 0-1

Vinst i den svåra bortamatchen mot Eskilstuna United DFF med 0-1. (0-0)

Vi tar tag i taktpinnen direkt och äger mycket boll, de där riktigt vassa målchanserna saknas dock, vilket det gör för båda lagen. Det är väldigt fysiskt spel i matchen, domaren tillåter hårt spel och blåser väldigt få frisparkar till något av lagen.

I början av andra halvlek driver Nilla Fischer upp bollen på mittplan, där bollen går som på ett snöre, Nilla spelar Frida Leonhardsen Maanum som spelar Olga Ahtinen som spelar Alva Selerud, som driver bollen mot mål och några meter utan straffområdet prickskjuter hon in bollen snyggt i mål, nära krysset och 0-1 i 51′.

Efter målet vaknar Eskilstuna till ordentligt och börjar sätta press mot LFC-målet. Cajsa Andersson är stabil i målet och hon och backlinjen står rätt hela tiden och närmare än hörnor och någon farlig frispark utanför straffområdet kommer dock inte Eskilstuna idag.

Vi har några riktigt bra kontringslägen där vi med lite mer skärpa kunnat avgöra matchen i ett tidigare skede men tyvärr blir avsluten för tama och Emelie Lundberg kan lätt ta hand om bollarna som kommer.

Förutom segern var det väldigt glädjande att se Synne Skinnes Hansen i sin debut i OBOS Damallsvenskan i den 68′ när hon bytte av segermålskytten Alva Selerud.

Ett stabilt försvarsarbete över hela planen lade grunden till en härlig seger.

Nästa match är borta mot Djurgårdens IF DFF på Stockholms Stadion lördagen den 17/10.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
11 oktober 15:00
Tunavallen, Eskilstuna
Inga matchhändelser.