Foto: Mia Eriksson

Linköpings FC spelar en viktig roll för staden och ungdomsfotbollen -visar färsk undersökning

Nära hälften av linköpingsborna är fotbollsintresserade och hela 90 procent vet vilka Linköpings FC är. Det visar den varumärkesundersökning som Norstat genomfört på uppdrag av Linköpings FC. Linköpingsborna anser bland annat att klubben spelar en viktig roll för Linköping som stad, utvecklar ungdomsfotbollen i länet, har bra och kvalitativ fotboll samt driver på damfotbollens utveckling.

I somras genomförde Norstat en varumärkesundersökning åt Linköpings FC med syfte att mäta kännedom och associationer till varumärket. Förutom hög kännedom visade undersökningen en positiv bild av klubben, inte bara sportsligt utan också samhällsmässigt. På frågan vad som stämmer bäst in på Linköpings FC toppades listan av ”Spelar en viktig roll för Linköping som stad” och ”Driver på damfotbollens utveckling”, följt av ”Spelar bra och kvalitativ fotboll” samt ”Tar ansvar och utvecklar ungdomsfotbollen i länet”.

– Linköpingsborna förknippar oss med viktiga värden som klubben vill stå för. Det är kul att se resultatet från den här undersökningen. Det är viktig input till oss i vårt fortsatta utvecklingsarbete, säger Frida Andersson, klubbdirektör i Linköpings FC.

Linköpings FC har en unik position

Undersökningen visar också att 45 procent av linköpingsborna är mer eller mindre fotbollsintresserade. Av dessa angav 58 procent att de tittar på allsvenskan herrar, 38 procent internationell damfotboll och en tredjedel tittar på OBOS Damallsvenskan.

–  Vi ser en jättepotential i det höga intresset för fotboll, både bland de som redan tittar på OBOS Damallsvenskan, men också bland andra fotbollsintresserade. Vi hoppas kunna locka fler av dessa till att bli engagerade i föreningen och komma på matcherna nu när vi äntligen kan ta emot mer publik igen, säger Frida Andersson. I Linköping är det damfotbollen som tar plats och har ett lag i högsta serien. Här har Linköpings FC och staden en unik position i fotbollssverige.

 

Mer information om undersökningen:
Undersökningen genomfördes i juli av Norstat, på uppdrag av Linköpings FC. I undersökningen deltog 503 linköpingsbor, blandat kvinnor och män i olika åldrar.