My Cato

F19-landslagsspelare till Linköpings FC

Nu är det klart att 18-åriga mittfältaren My Cato kommer spela i LFC-tröja nästa säsong. Mellan åren 2016-2019 spelade My i IFK Norrköping och kommer senast från Kvarnsvedens IK i Elitettan. 2019 debuterade hon i F19-landslaget.

My Cato är en ung och talangfull spelare med både god fysik och bra speluppfattning. Nu är hon redo att lämna Elitettan för OBOS Damallsvenskan och därmed ta nästa steg i sin utveckling som fotbollsspelare.

– Jag är otroligt glad att få representera en så proffsig klubb som Linköping. Det kändes rätt för mig att skriva på för Linköping då jag är övertygad om att det kommer vara rätt miljö för mig att fortsätta utvecklas i, säger My Cato. Det kommer vara spännande år framöver i Linköping och den resan är jag glad över att få vara med på. Jag hoppas mina egenskaper på och utanför planen kommer bidra till lagets framgångar och det vi vill åstadkomma.

Mys A-lagskarriär började 2016 då hon spelade för IFK Norrköping i division 1. Därefter har hon klättrat på karriärstegen. Hon spelade i IFK Norrköping fram till 2019, samma år som hon också antogs till F19-landslaget där hon hittills har spelat åtta landskamper. Inför säsongen 2020 värvades hon till Kvarnsvedens IK i Elitettan.

– My har egenskaper som inte är så vanliga längre i dagens unga spelare. Med sitt box till box-spel och genom sin arbetskapacitet, fysik och speluppfattning kan hon vara delaktig i både speluppbyggnad och att avsluta anfallen, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i LFC. Vi tror att den professionella miljön i LFC kommer gynna hennes utveckling och ge henne förutsättningar att bli en viktig spelare för föreningen i framtiden, men redan idag också kunna bidra till lagets utveckling.

 

Avtalet med My Cato gäller t.o.m. säsongen 2023. Vi hälsar henne varmt välkommen till klubben!