KRISTIANSTADS DFF – LINKÖPINGS FC 1-2

I sista matchen för den här säsongen tar LFC en tung skalp på bortaplan mot serietrean Kristianstads DFF, när vi vinner med 1-2 (1-0)

Som brukligt vid den här årstiden är inte gräsplanerna de bästa och Kristianstads hybridgräs var tyvärr inget undantag, utan en mindre passningsvänlig plan väntade på oss den här eftermiddagen. Förutsättningarna inför matchen var att KDFF kunde vid seger samtidigt som FC Rosengård förlorat mot Växjö DFF bli tvåa. Vi är redan klara fyra, så KDFF hade mest att spela för.

Mycket kamp genom hela matchen och i första halvlek var det övervikt till hemmalaget och på tavlan stod det även 1-0 efter att KDFFs Hailie Mace tryckt in bollen i LFC-målet efter lite flipperspel i straffområdet.

I andra halvlek får vi bästa tänkbara start när matchens snyggaste mål görs, fint kombinationsspel mellan Rachel Hill och Uchenna Kanu, där Rachel spelar ut bollen på kanten till Uchenna som tackar för passningen genom att slå ett perfekt inlägg och inne i boxen har Rachel Hill tagit sig fram och skjuter in bollen i mål i 49′. I 69′ fullbordas vändningen, åter igen Rachel som är målskytt. Detta efter att Emma Lennartsson har drivit upp bollen i mitten och spelat Elin Landström på vänsterkanten, som får på ett långt inlägg som letar sig fram till Rachel som är påpasslig och trycker in bollen i mål till 1-2.

Riktig kämpainsats idag av hela laget och starkt att vända underläge borta mot KDFF och vinna med 1-2. Vinsten innebär att vi tar tre poäng mer än i fjol och en placering bättre med en fjärdeplats och medalj.

Detta var sista matchen för säsongen, alltid härligt att avsluta med en seger och gå in med en goe känsla i kommande säsong.

Det var också sista matchen för våra tränare Olof Unogård och William Strömberg samt för Lisa Hurtig som lägger skorna på hyllan och för Rachel Hill som åker tillbaka till USA för att spela i NWSL.

Tackar Olof, Wille, Lisa och Rachel för allt som de gjort i LFC och önskar dem lycka till i framtiden.

Jättetack till alla er som följt och supportat oss under säsongen. Vi ser fram emot nästa säsong när vi får se er på läktarna igen.

 

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
7 november 15:00
Linköping Arena, Linköping
0-7
Inga matchhändelser.