LINKÖPINGS FC – PITEÅ IF DFF 1-2

Förlust i den superviktiga matchen mot Piteå IF DFF med 1-2. (0-0)

Matchen inleds med att Piteå sätter stenhård press från början och hade det inte varit för en fenomenal fotparad av Cajsa Andersson i målet hade vi legat under redan efter någon minut. I början har vi svårt att ta oss ur Piteås höga press men efter ett tag så kommer vi in i det och tar över taktpinnen. Dock mållöst i halvtid efter få målchanser för båda lagen.

I den 65:e tar vi ledningen, via ett självmål, efter ett fint svepande inlägg från mittplan av Frida Leonhardsen Maanum. Dessvärre får Piteå göra ett billigt mål, bara fyra minuter senare, när vi inte får bort bollen vid en bolltapp på egen planhalva. Efter det går vi för ett segermål och gör fyra byten och ändrar även i vår formation, för att skapa ännu mer tryck mot Piteå. Enligt den officiella statistiken är det 13-4 i avslut och 12-5 i hörnor, så statistiken talar till vår fördel men man vinner tyvärr inte några matcher på bra statistik och i den 93′ lyckas istället Piteå peta in 1-2 när vi fullständigt tappar vår markering i egen box.

Vi är för uddlösa offensivt idag och slår bort på tok för många inläggs- och inspelslägen när vi väl får chansen att skapa något.

” It aint over until the fat lady sings “, det finns fortfarande en teoretisk chans att nå en tredjeplats, så nu gäller det att spruta in mål mot Kopparbergs/Göteborg nu på lördag den 7/11 om vi ska ha någon chans till Europaspel nästa säsong.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
1 november 14:00
Linköping Arena, Linköping
1-2
Inga matchhändelser.