Foto: Mia Eriksson

Lisa Hurtig avslutar fotbollskarriären

En lång och fin karriär, med över 300 matcher på elitnivå, går tyvärr mot sitt slut. Lisa Hurtig har valt att lägga skorna på hyllan när säsongen är över. Lördagens hemmamatch mot Kopparbergs/Göteborg FC blir därmed den sista på Linköping Arena. LFC tackar Lisa för flera framgångsrika år i klubben.

Lisa Hurtig, uppväxt i Delsbo, Hälsingland, inledde elitkarriären i Sundsvalls DFF 2005, där det blev två säsonger och totalt 43 matcher i Norrettan. Inför säsongen 2007 flyttade Lisa till uppländska Bälinge för spel i Damallsvenskan. Där blev hon kvar i två säsonger och spelade 32 matcher, varav flertalet från start. Därefter gick flyttlasset till Umeå, där hon först spelade fem säsonger med Umeå Södra FF i Norrettan 2009-2012 och nyformade Elitettan 2013. Inför säsongen 2014 värvades Lisa av damallsvenska Umeå IK FF, där det totalt blev tre säsonger och 71 matcher, varav 69 från start.

Lisa kom till Linköpings FC inför säsongen 2017, säsongen då vi tog hem den tredje SM-titeln. Lisa står hittills på 90 matcher för klubben, varav 73 från start, men nu har vår framgångsrika back valt att avsluta sin fotbollskarriär.

Såhär säger Lisa om beslutet:

”Nu är det dags för mig att kliva ur fotbollsbubblan. Jag är oerhört glad och tacksam för alla människor jag har mött och för det jag fått uppleva genom min karriär. Självklart är SM-guldet med LFC högt värderat när summerar min karriär. Tack LFC och tack Lejonflocken för fina år. Tack också till alla jag har lärt känna genom mina år i Umeå. Men mest av allt, stort tack till fotbollen för att jag fick träffa min fru Lina. Tack Lina för att jag har fått uppleva och dela min karriär med dig, det är fantastiskt. Tillsammans står vi upp för oss, för kärleken och genom det visar vi många flickor och pojkar där ute att det spelar ingen roll vem man bli kär i, det är bara underbart att få vara kär!”

LFC tackar för tiden och är mycket glada över att ha haft Lisa i laget och klubben. Olof Unogård om att Lisa slutar:

”Det är alltid vemodigt när en spelare väljer att avsluta karriären, men det känns fint att hon väljer att göra det här och inte någon annanstans. Lisa kan med stolthet se tillbaka på en lång och trogen fotbollstjänst. Över 300 matcher på elitnivå är få förunnat. Vi kommer att sakna henne och önskar henne och Lina all lycka i framtiden. De kommer alltid att bli ihågkomna i LFC”.

 

Linköpings FC kommer tacka av Lisa Hurtig innan matchen på lördag då vi möter Kopparbergs/Göteborg FC kl.15.00 på Linköping Arena.