Andrée Jeglertz

Pressmeddelande: Andrée Jeglertz blir chefstränare för Linköpings FC kommande säsonger

Linköpings FC hälsar Andrée Jeglertz välkommen till klubben som chefstränare från och med nästa säsong. Jeglertz kommer senast från det kanadensiska damlandslaget där han arbetat som assisterande förbundskapten. Han var också tränare under Umeå IKs guldår 2005-2008. Jeglertz är en långsiktig satsning och en viktig del i klubbens fortsatta utveckling. 

– Andrée Jeglertz har de erfarenheter och egenskaper som behövs för att kunna uppfylla föreningens högt ställda målsättningar. Vi siktar mot toppen. I Andrée får vi en helhet, med rätt verktyg och synsätt som passar våra ambitioner framåt. Han har också ett stort nätverk världen över som kommer gynna LFC. Nu är det dags att ta nästa steg i föreningens utveckling, säger Linköpings FCs ordförande Paul Lindvall. Vi tackar samtidigt Olof Unogård och William Strömberg för deras engagemang och insatser i LFC.

Andrée Jeglertz är för närvarande assisterande förbundskapten för Kanadas landslag. 2004-2008 ledde han Umeå IK till ett silver och fyra raka SM-guld. Umeå IK är också det enda svenska laget som har tagit hem Champions Leaguetiteln, även detta under Jeglertz tid. Han har under flera år varit förbundskapten för det finska damlandslaget och tog Finland till EM 2013. På herrsidan har han varit tränare för Djurgårdens IF. Nu är det dags att komma tillbaka till OBOS Damallsvenskan igen. 

– Jag ser verkligen fram emot att komma till Linköpings FC. Föreningens ambition att utmana om SM-guldet och spel i Europa tilltalar mig mycket, men också viljan att skapa en hållbar förening och framtid där vi utvecklar unga spelare till att bli elitspelare genom en röd tråd i föreningen, säger Andrée Jeglertz.

Ambitionen är att Jeglertz ska kunna ta LFC uppåt i tabellen igen och inom tre år ta hem guldet. Samtidigt finns långsiktiga ambitioner för ungdomsakademin, och från och med 2021 kommer det finnas både ett F17 och F19-lag.

– Tillsammans med spelare, ledare samt övriga i och runt föreningen vill vi skapa en ny framgångsrik era för LFC. Det kommer krävas hårt jobb och en tydlig gemensam målbild, där allas engagemang och delaktighet kommer vara avgörande, säger Andrée Jeglertz. Ungdomsakademin är en viktig del i utvecklingen och jag ser fram emot att, tillsammans med LFC och akademiansvarige Fredrik Falkevall, bygga upp en framgångsrik sådan. Det kommer bli en fantastiskt rolig resa.

Olof Unogård och William Strömberg, nuvarande huvudtränare i Linköpings FC, kommer leda laget säsongen ut. Det är ett par matcher kvar, men Linköpings FC vill passa på att tacka Olof och William för tiden och önskar dem lycka till framöver. Andrée Jeglertz börjar som chefstränare 2021-01-01 och är kontrakterad på tre år, med ambitionen om ytterligare år efter det.