U23-landslagsspelaren Therese Simonsson klar för Linköpings FC

Den unga fotbollstalangen och målgöraren Therese Simonsson är klar för Linköpings FC. Therese kommer senast från Umeå IK FF där hon denna säsong stod för åtta av deras mål i OBOS Damallsvenskan och var nominerad till ”Årets genombrott” på Damallsvenskans Bästa i söndags. Hon har även spelat för det svenska U17, U19 och U23-landslaget.

I dagarna blev det klart med en ny anfallare till Linköpings FCs trupp kommande säsong. Det är 22-åriga anfallaren Therese Simonsson som kommer stärka upp truppen kommande säsong.

– Jag är väldigt glad att Therese valt att spela för Linköpings FC. Vi får in en forward med spetsegenskaper i sitt djupledsspel och med målsinne. Hennes driv att hela tiden utvecklas och bli bättre passar bra in i LFCs profil på spelare, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC. Hon kommer ge ytterligare en dimension i vårt anfallsspel och jag ser framemot att utveckla hennes samarbete med övriga offensiva spelare i vår trupp.

Therese gjorde sitt första år i Elitettan som 18-åring för Älta IF. Därefter har hon spelat för både IK Uppsala Fotboll och AIK i Elitettan. Senast kommer hon från Umeå IK FF i OBOS Damallsvenskan där hon varit en säsong. Therese är en offensiv målgörare och utsågs 2019 till ”Årets genombrott” på Elitettangalan, bland annat efter hennes 28 tävlingsmål för AIK den säsongen. I söndags var första upplagan av Damallsvenskans Bästa där hon var nominerad i Svenska Spels kategori ”Årets genombrott”. På meritlistan har hon också landslagsspel från U17, U19 och U23-landslaget. Hon lämnar nu Umeå IK FF och ser fram emot att spela för LFC.

– Jag ville spela i en etablerad allsvensk klubb, med en bra träningsmiljö, med både skickliga spelare och tränare. Jag har haft flera bra samtal med Andrée, där jag tror på hans vision för laget och har fullt förtroende för honom att vi ska lyckas som ett lag, säger Therese Simonsson. Med Andrée känner jag att jag kommer kunna utvecklas som spelare. Så det var ett enkelt beslut att välja att spela för LFC. De förväntningar jag har på laget och föreningen är att vi ska slåss om topplaceringarna och spela en rolig och offensiv fotboll. Jag som forward kommer bidra med mycket mer än bara mål, som rolig fotboll och hårt jobb – med och utan boll.

 

Linköping FC hälsar Therese varmt välkommen till klubben!