Anna Koivunen är en av Finlands bästa och mest lovande målvakter – nu är hon klar för LFC

Anna Koivunen, född -01, blev förra året rankad som en av Finlands topp tre bästa målvakter av de finska ligaspelarna. Av UEFA valdes hon ut som en av de tio mest lovande unga spelarna att ha koll på 2020. Hon har erfarenhet från både EM- och VM-spel med de finska ungdomslandslagen och vill bli en av världens bästa målvakter. Nu har hon skrivit på för Linköpings FC och blir därmed en viktig komponent i klubbens målvaktsteam inför kommande säsong.

– Anna är en ung målvakt med bra egenskaper i spelförståelse och passningsspel som kommer hjälpa oss i vårt anfallsspel. Hennes mod och ledaregenskaper blir viktiga för lagets försvarsspel, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköpings FC. Finland utbildar målvakter på ett intressant och modernt sätt och Anna har redan skaffat sig erfarenheter från både EM- och VM-spel med ungdomslandslagen.

Anna Koivunen är bara 19 år gammal, men har redan skaffat sig en gedigen meritlista. Hon har spelat i de finska ungdomslandslagen och var med när Finlands U17 kom på tredje plats i EM 2018, samt utsågs samma år till den bästa målvakten i U17 av UEFA. UEFA rankade även henne som en av de tio mest lovande spelarna att ha koll på inför säsongen 2020. Anna utsågs av de finska ligaspelarna till en av topp tre bästa målvakterna i Finland 2019.

– Jag är väldigt glad att få komma till en klubb som LFC där det finns så duktiga tränare och spelare. Nu är det dags för mig att ta nästa steg i min fotbollskarriär och LFC är perfekt i min utveckling och vilja att bli ännu bättre, säger Anna Koivunen. Min dröm och mitt mål är att bli en av världens bästa målvakter och LFC erbjuder en miljö där jag kan jobba stenhårt och kan utvecklas varje dag för att nå min dröm.

Målvaktsteamet på plats

Nu är en viktig pusselbit på plats inför LFCs truppbygge 2021. Förutom två riktigt bra målvakter i Cajsa Andersson och Anna Koivunen, har även målvaktstränare Fredrik Wiklund förlängt sitt avtal med LFC.

– Vi är glada att Fredrik Wiklund har valt att förlänga avtalet med LFC. Hans kompetens och intresse för målvaktens roll i hela lagets spelidé blir viktig för oss. Vi tror att kontinuitet på denna post i ledarstaben är nyckeln till att utveckla våra målvakter, säger Jeglertz och fortsätter:

– Det ska bli intressant att följa Annas utveckling tillsammans med Cajsa och Fredrik och förhoppningsvis kan vi hjälpa henne nå sina höga ambitioner. Det känns bra att ha två så kompetenta målvakter i vår trupp, avslutar Jeglertz.

Avtalet med Anna Koivunen är skrivet på tre år.

Vi hälsar Anna varmt välkommen till Linköping!