Foto: Mia Eriksson

Johanna Alm och Wilma Thörnkvist förlänger med Linköpings FC

Johanna Alm utsågs förra veckan till Årets damjunior i Östergötland. Johanna hade ett pågående avtal som sträckte sig över säsongen 2021 och nu är det klart att hon förlänger sitt avtal till och med 2023. Det är också klart att tjugoåriga Wilma Thörnkvist, som redan har hunnit med fem säsonger i Linköpings FC, förlänger med klubben.

Till säsongen 2020 värvades Johanna Alm, född -01, till Linköpings FC från moderklubben Lindö FF. Johannas avtal skulle gått ut efter 2021, men har efter ett år av stora framsteg istället förlängt med klubben till och med 2023.

– Vi är väldigt glada att Johanna har valt att förlänga sitt avtal med LFC i ytterligare två år, säger Frida Andersson, klubbdirektör i Linköpings FC. Hennes ambitioner och att hon jobbar stenhårt för att bli bättre och bättre för varje dag gör att vi ser henne som en spelare vi vill sikta långsiktigt på.

Johanna har redan lyckats acklimatisera sig bra i OBOS Damallsvenskan med hela 20 spelade allsvenska matcher, varav 13 från start. Hon är en tuff spelare, både i det defensiva och offensiva spelet. Hon har också spelat för både F19-landslaget och U23-landslaget där hon har sex respektive fyra matcher på meritlistan. Förra veckan utsågs hon dessutom till Årets damjunior i Östergötland av Östergötlands Fotbollsförbund.

– Jag trivs väldigt bra i klubben och med både spelare och ledare. LFC är en professionell klubb med bra förutsättningar för att bli en bättre fotbollsspelare, säger Johanna Alm. Det här året har varit häftigt för mig på många olika sätt. Jag har utvecklats och lärt mig enormt mycket. Nu fortsätter resan och jag är så glad och tacksam att få vara en del av den.

Fem säsonger i klubben – och förlänger nu ytterligare
Wilma Thörnkvist, född -00, kom till Linköpings FC från Tranås FF redan som 16-åring och har spelat i LFC-tröjan sedan dess.

– Det känns väldigt bra att ha förlängt med Linköping FC. Fotbollsmässigt har året inte riktigt gått som jag hade tänkt mig på grund av skada, men tror och hoppas att jag kommer tillbaka till spel kommande säsong, säger Wilma Thörnkvist. Jag trivs även väldigt bra med laget och ska bli kul att se hur vi kan utvecklas nästa år. Med fortsatt förtroende för mig samt klubbens satsning ser jag verkligen fram emot att kämpa mig tillbaka under 2021.

Wilma är en skicklig och duktig spelare med bra teknik och spelförståelse. En knäskada har stoppat henne från spel den gångna säsongen, men även klubben hoppas att hon är tillbaka under säsongen 2021.

– Vi vet att Wilma besitter stora fotbollskunskaper som tillför vårt lag väldigt mycket sedan tidigare matcher hon spelat. Vi tror och hoppas på en stark comeback, säger Frida Andersson.

En bra mix av rutinerade spelare och yngre talanger
Linköpings FC planerar för ytterligare något nyförvärv, men större delen av truppen är på plats och klubbdirektör Frida Andersson är förväntansfull inför säsongen 2021.

– Truppen ser riktigt spännande ut inför nästa år med en bra mix av rutinerade duktiga spelare och lite yngre talanger. Vi tittar på att få in ytterligare en eller två spelare, men bygget med truppen känns jättebra och vi känner ingen stress. Det är viktigare att vi är noggranna och får in rätt spelare med egenskaper som passar LFC, avslutar Frida Andersson.

Johanna Alm har skrivit avtal på 3 år och Wilma Thörnkvist på 1 år.