Malin Levenstad blir assisterande tränare i Linköpings FC

Nu är det klart att det blir 32-åriga Malin Levenstad som kommer assistera Andrée Jeglertz i Linköpings FC kommande säsonger. Malin har senast varit spelande assisterande tränare och fysansvarig i FC Rosengård. Hon har både tagit SM-guld, spelat Champions League och spelat i F17-, F19-, F23- och A-landslaget.  

– Vi är väldigt glada över att Malin vill komma till LFC och att hon vill vara med på vår resa framöver. Malin har en riktig vinnarskalle med många år bakom sig i Rosengård och erfarenhet av att ta guld, både som spelare och assisterande tränare, hon vet vad som krävs, säger Frida Andersson, klubbdirektör i LFC. Vi får in en mycket kompetent fotbollstränare som förutom assisterande tränare kommer vara ansvarig för vår fysträning och sätta hela föreningens fysprofil – från vårt representationslag till Akademin. På så sätt får vi samma tänk och uppbyggnad rakt igenom föreningen. Tillsammans med övriga i ledarstaben kommer de att bilda ett riktigt bra team. Pusselbitarna faller på plats en efter en och det känns oerhört inspirerande inför 2021.

Malin Levenstad kommer från Vellinge i Skåne och har spelat för Malmö sedan 2000. 2006 startade hon sin damallsvenska karriär i Ldb FC Malmö, som sedan kom att byta namn till FC Rosengård. Under hennes tid i FC Rosengård har de tagit hem hela fyra guld i Damallsvenskan/OBOS Damallsvenskan och spelat Champions League lika många gånger.

Våren 2014 var Malin utlånad till AIK som då precis hade tagit sig upp till Damallsvenskan. Sommaren samma år valde hon att lägga fotbollsskorna på hyllan ett tag och kom tillbaka till FC Rosengård 2016, men då som fysansvarig. Året därpå blev hon assisterande tränare med fysansvar. 2018 tog hon beslutet att börja spela igen, men drog av hälsenan kort därefter. Efter några månaders rehabilitering kunde hon åter igen spela och har fram till nu varit spelande assisterande tränare och fysansvarig i FC Rosengård. Malin har också spelat i F17-, F19-, F23- och A-landslaget och har spelat totalt 57 matcher i blågul tröja, varav åtta av dessa var med A-landslaget. Nu är hon taggad på nya utmaningar i Linköping.

–  Jag tycker det är en väldigt spännande satsning och resa som Linköping har startat igång. Målsättningarna i att vinna samt att man värnar om individens utveckling hela tiden går helt i linje med vad jag drivs av, säger Malin Levenstad. Redan från första kontakt med Andrée har detta känts som ett bra steg i min utveckling som tränare. Jag ser verkligen fram emot att komma igång tillsammans med spelarna, övriga ledarteamet och föreningen i januari.

Malin Levenstad är kontrakterad som assisterande tränare t.o.m. 2023 med Linköpings FC.

Vi hälsar Malin hjärtligt välkommen till klubben!