Matilda Haglund mot nya äventyr

Under fem säsonger har Matilda Haglund varit målvakt i Linköpings FC. Genom åren har hon både tagit SM-guld och spelat Champions League. Nu slutar Matilda i LFC och fortsätter sin målvaktskarriär i ett annat mål.

Matilda kom till LFC inför säsongen 2016, men debuterade i OBOS Damallsvenskan först året därpå på grund av en korsbandsskada. Hon har 20 landskamper på meritlistan fördelat på U23, F19 och F17, och däribland ett EM-guld med F19 från 2015. I år har hon vaktat målet sju av LFCs tävlingsmatcher. Hon är en duktig målvakt och väldigt omtyckt i klubben, men känner sig nu redo för nya äventyr och utmaningar. Hon summerar sin tid i LFC:

– Tack LFC! 5 säsonger i LFC-tröjan och jag har fått uppleva så mycket – bland annat två SM-guld, Champions League och mycket mer. Jag är otroligt tacksam för alla fantastiska människor jag fått möjligheten att lära känna. Tack alla spelare, ledare, supportrar och alla runt omkring föreningen för dessa 5 år, ni är fantastiska. Tack!

Linköpings FC genom klubbdirektör Frida Andersson vill rikta ett stort tack till Matilda:

– Vi tackar Matilda för fem fina säsonger. Hon har verkligen utvecklats under de här åren och i år har Matilda och Cajsa varit ett starkt målvaktsteam. Hon har många fina räddningar på sitt CV och förutom att hon är en duktig målvakt så är hon väldigt omtyckt även vid sidan av planen. Matilda kommer bli mycket saknad i LFC. Vi önskar henne all lycka framöver, säger Frida Andersson.

Matilda har ett utgående kontrakt och har kommit överens med Linköpings FC om att inte förlänga. Matilda har inte klart med nytt lag ännu.