Foto: Mia Eriksson

Selerud och Karlsson Törnborg klara för ny säsong i Linköpings FC

Nu är det klart att de två unga och talangfulla spelarna Ronja Karlsson Törnborg och Alva Selerud stannar i Linköpings FC även kommande säsong. Det innebär att en stor del av truppbygget inför 2021 är klart.

– Vi är mycket glada att två unga talangfulla spelare har förlängt med LFC. Det är ett fint kvitto på att vi inte bara attraherar unga spelare, utan att de också trivs i vår förening, ser en långsiktighet och tror på den resan som vi ska åstadkomma tillsammans, säger Frida Andersson, klubbdirektör i Linköpings FC.

Ronja Karlsson Törnborg kom till Linköpings FC säsongen 2020 från nyblivna Elitettanlaget IFK Norrköping. I Linköpings FC har Ronja fått möjligheten att träna och utvecklas i en miljö med hög intensitet vilket har gjort henne till en tuff och orädd spelare. Hon har gjort nio inhopp i serien under året. Ronja beskriver sin utveckling och att hon har hjärta för just Linköpings FC.

– Jag valde såklart att stanna kvar i Linköping då staden ligger mig varmt om hjärtat. Linköping var det laget jag kollade på när jag var yngre och som jag alltid har hejat på, säger Ronja Karlsson Törnborg. Jag är väldigt nöjd med denna säsong då jag har utvecklats mycket under kort tid. Jag trivs även väldigt bra med laget och tror att de kan göra mig till både en bättre fotbollsspelare och människa. Jag tror även på att klubben har rätt förutsättningar för att fortsätta utveckla mig som fotbollsspelare.

Alva Selerud har spelat i LFC sedan 2017 och i år gjorde hon sina första två mål och två assist i OBOS Damallsvenskan. Klubben ser stor potential i henne och tror på en fortsatt utveckling kommande år. Genom sin snabbhet och aggressivitet har hon visat att hon blir en jobbig motståndare att möta på plan.

– Jag är oerhört glad över att ha förnyat mitt kontrakt med Linköpings FC. Jag tror på Andrée, Malin och den satsning som LFC nu gör. Jag trivs väldigt bra med alla tjejer i laget och ser verkligen fram emot kommande år. Vi kommer tillsammans arbeta väldigt hårt för att utvecklas och vara med och utmana för att bli så bra som möjligt, säger Alva Selerud.

Ronja Karlsson Törnborg har skrivit avtal på 1 år och Alva Selerud på 3 år.