U23-landslagsspelare till Linköpings FC

Linköpings FC fortsätter att bygga truppen inför 2021 med ytterligare en ung talang, Cornelia Kapocs. Den skickliga offensiva spelaren kommer senast från IK Uppsala Fotboll och har spelat i både F17, F19 och U23-landslaget.

20-åriga Cornelia Kapocs kommer senast från IK Uppsala Fotboll där hon har spelat 23 tävlingsmatcher under säsongen, varav 21 från start. Hennes moderklubb är Tölö IF i Kungsbacka, men hon har också spelat för Kungsbacka DFF och Ljusdals IF i Elitettan innan hon 2019 gick till Uppsala. Cornelia är en mycket lovande fotbollsspelare som har spelat i både F17, F19 och U23- landslaget.

– Cornelia är en spelare som passar bra in i vår profil på offensiva spelare. Hon kan spela både framför och bakom motståndarens backlinje samt har en förmåga att vara på rätt ställe och avsluta i straffområdet, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköpings FC.

Nu vill Cornelia fortsätta utvecklas i Linköpings FC och ta nästa steg i karriären.

– Jag är oerhört glad över att ha skrivit på för Linköping. För att jag ska kunna ta nästa steg i min utveckling som spelare tror jag att det krävs en miljö med höga ambitioner och mål, men också bra spelare och ledare runt omkring mig – vilket jag kommer få i Linköping, säger Cornelia Kapocs. Efter bra samtal med Andrée känner jag att LFC passar mig väldigt bra, både i sättet vi vill spela fotboll, det känns även intressant med klubbens ambitioner på längre sikt. Jag hoppas att jag ska kunna hjälpa klubben att nå uppsatta mål och ser redan fram emot nästa säsong.

Cornelias höga ambitioner och målfokus stämmer väl överens med den typ av spelare som Linköpings FC vill ha.

– Hennes höga ambitionsnivå och vilja att utvecklas är nyckelfaktorer när vi rekryterar nya spelare. Det ska bli väldigt intressant att se hennes samarbete med våra övriga offensiva spelare, säger Andrée Jeglertz.

Avtalet med Cornelia Kapocs är skrivet på två år.

Vi hälsar Cornelia varmt välkommen till klubben!