Linköpings FC värvar norska landslagsspelaren Heidi Ellingsen

22-åriga norska landslagsspelaren Heidi Ellingsen har skrivit på för Linköpings FC. Heidi har senast spelat i norska Toppserien för LSK Kvinner FK. Hon är trygg med bollen, är en bra passningsspelare och kompletterar övriga truppen både med sitt spel och sina ambitioner.

– Jag är väldigt glad över att ha skrivit på för LFC kommande år. Klubbens ambitioner passar mig och min utveckling, det är helt rätt steg att ta nu, och jag kommer göra allt för att vinna. Jag vet också sedan tidigare att det är en bra miljö att vara i. Nu ser jag verkligen fram emot att komma på plats, säger Heidi Ellingsen.

Heidi Ellingsen, född 1998, är en lovande norsk spelare. Hon har spelat både för de norska ungdomslandslagen och A-landslaget. Senast kommer hon från den norska högsta ligan, Toppserien, och har spelat för LSK Kvinner FK i Lillestrøm sedan 2019. Där har hon spelat 28 tävlingsmatcher. I januari anländer hon till Linköpings FC och chefstränare Andrée Jeglertz är mycket nöjd med truppbygget.

– Med Heidi får vi en spelare som är trygg med boll, bra passningsspelare samt har en stor arbetskapacitet. Hennes presspel och förmåga att löpa över stora ytor kommer vara nyttigt för vårt spel och kompletterar övriga spelare på ett bra sätt, säger Andrée Jeglertz. Detta ger oss fler variationsmöjligheter i spelet. Heidis egna ambitioner och målsättningar passar också bra in i vår trupp med övriga spelare.

Heidi Ellingsen har skrivit på för 2 år med Linköpings FC.

 

Varmt välkommen till klubben Heidi!