2-1 till BK Häcken FF

BK Häcken FF vinner vår första träningsmatch med 2-1 (1-1). Det är nyförvärvet Therese Simonsson som står för Linköpings FCs mål.

Tränarens matchrapport:

– Ett bra test för oss…

Det blev tyvärr förlust i vår första match för året, 1-2 mot BK Häcken. Vårt viktigaste mål är att vinna och då är det en besvikelse att vi inte lyckades med det. Dock lärde vi oss mycket om oss själva, både positivt och saker vi måste bli bättre på.

Eftersom vi är i ett väldigt tidigt skede av säsongen så var det nödvändigt att få en jämn fördelning av matchtid på hela truppen så vi inte drar på oss onödiga skador samt att kommande träningsveckor kan genomföras enligt planering. Alla spelare (förutom målvakten Anna Koivunen) spelade minst 30min och de flesta 45min. Tre F19 tjejer fick göra debut i A-laget: Emma Holm, Alice Jansson och Wilma Grenryd. Matchen gav dessa tjejer en bra motivator inför framtiden, de fick känna på vad som krävs för att bli en OBOS Damallsvensk spelare. De skötte sig bra och det ska bli kul att följa dem och deras lagkompisar i våra Akademilag under året.

Övriga positiva delar från matchen är att vi skapar många målchanser, framförallt från vårt kontringsspel. Med lite bättre tajming i löpningar och framspelningar hade vi nog skapat ytterligare bra chanser. Vi har också en del bra tendenser i vår speluppbyggnad som vi kan bygga vidare på.

Dock skapade även Häcken en del chanser pga att vårt försvarsspel i vissa områden på plan inte var tillräckligt bra samt hade vi problem med deras djupledsspel. Tajming saknades ibland men det är inte konstigt efter 3 månaders matchuppehåll men vi får jobba med det under kommande vecka.

Skönt att vara igång och nu fortsätter vi vårt lag- och spelarnas individuella utveckling, ser framemot en ny bra träningsvecka och sedan match mot KIF Örebro nästa helg.

Matchfakta

Träningsmatch
6 februari 16:00
Bravida Arena , Göteborg
2-1
Inga matchhändelser.