Andrées tankar inför match!

Äntligen!

Efter några intensiva träningsveckor är det dags för årets första match. Det har varit innehållsrika veckor med fotbollsträning både inom- och utomhus samt en del pass på gymmet. Denna tid på säsongen är träningsmängden stor, då är det viktigt för oss tränare att variera belastning och innehåll för att kunna hålla så många spelare på planen och i träning så mycket som möjligt. Hittills har det funkat bra.

Fokus har varit att sätta vårt spelsätt och principer samt bygga en fysik som gör att vi kan spela fotboll i ett högt tempo, både med och utan boll. Vi har även lagt mycket tid i konferensrummet på bl a hur vi ska bli bättre varje dag, på och vid sidan om planen. Två andra höjdpunkter har varit träffen mellan spelare, ledare, kansli och styrelse där vi tillsammans ska hitta sätt att jobba mot samma mål med samma värdegrund samt träffen jag fick med våra supportar i Lejonflocken. Jag vet att spelarna också ser fram emot att träffa er snart igen.

Det är viktigt att komma igång med matcher så tidigt som möjligt eftersom det ger oss en vägledning hur långt vi kommit i våra förberedelser. Mina och Malins förväntningar på matchen är att vi följer den arbetsmetod vi valt och testar vad som funkar redan nu och vad vi bör lägga mer energi på kommande vecka. Det kommer inte att vara perfekt men utmanar vi inte oss själva har vi inget att utvärdera. Alla matcher vi deltar i vill vi vinna, så självklart är det ett mål.

Truppen: Alla friska spelare kommer att få speltid och i skrivande stund är det endast Wilma och Naza som inte kan delta i matchen. Tre tjejer från F19 kommer att följa med och mest troligt också få speltid.

Känns kul för vår förening att kunna stimulera alla unga tjejer i vår akademi lite extra, i Linköpings FC finns det möjligheter att nå sina drömmar och mål.

Vi hörs efter matchen

Med vänlig hälsning
Andrée