Inför KIF Örebro DFF, tränarens tankar…

Dags för bortamatch mot KIF Örebro DFF

Vi gjorde en bra analys av förra veckans match och har under denna vecka jobbat en del med vad analysen gav. Bl a vill vi hitta en större trygghet i vårt försvarsspel där vi tillåter motståndaren att ha bollen i vissa ytor, för att sedan bestämma när vi vill vinna boll. Anfallsspelet var stundtals bra senast men vi vill kunna variera mer mellan ett etablerat anfallsspel och att gå framåt direkt. Vi har många snabba och bra spelare i djupledsspelet som vi ska utnyttja mer.

Det är dock viktigt för oss ledare att inte bli för styrda av lagets prestationer i träningsmatcher. Det är lätt att vilja släcka bränder hela tiden och lägga mycket fokus på den enskilda prestationen och matchen och glömma vad vi egentligen förbereder oss för. Vi vill prestera på topp i OBOS Damallsvenskan och Svenska Cupen och där måste allt fokus ligga. Vägen dit handlar om lärdomar i träningsmatcher, träningar och olika typer av möten. Detta innebär att vi måste säkerställa innehållet varje vecka som gör oss bättre dagligen men med ett tydligt långsiktigt fokus på den 18/4.

Vi har alla spelare tillgängliga till imorgon och jag och övriga ledarstaben ser fram emot att se vad vi i allmänhet utvecklat under de senaste veckorna och i synnerhet denna vecka.

Mvh
Andrée

Matchen kan ses på Correns webbsida

https://corren.se/sport/fotboll/artikel/live-tv-lfc-moter-kif-orebro—se-matchen-har/jdmw024j