Tränarens tankar inför första tävlingsmatchen!

Dags för första tävlingsmatchen för säsongen när vi möter IFK Norrköping FK borta i Svenska Cupen i morgon kl. 14.30 på Platinumcars Arena i Norrköping. Även första tävlingsmatchen för vår chefstränare Andrée Jeglertz i LFC.

Förutsättningar inför matchen: Det måste koras en vinnare. Vid oavgjort vid full tid blir det förlängning och om de är oavgjort efter förlängning blir det straffar. Matchen skulle spelats i höstas men pga Covid-19 fick den flyttas fram till i år. Vinnaren går vidare till gruppspelet i Svenska Cupen där BK Häcken, Växjö DFF och Lidköpings FK redan kvalificerat in sig.

Andrées tankar inför matchen:

” De inledande 3 träningsmatcherna har gett oss väldigt mycket. Relationer har skapats mellan nya och gamla spelare, nytt spelsätt implementerats och vi nya tränare har kunnat sätta vår prägel på laget. Tycker det gått väldigt snabbt och vi är nöjda med hur vi agerat som helhet under dessa 2 månaderna.

Cupen betyder mycket för oss och vi kommer att göra allt vi kan för att gå vidare till gruppspelet. Även om motståndaren är från en lägre division har vi pratat om vikten att göra allt till 100% och vi kommer inte att får något gratis. Vi tror på vårt arbetssätt och det gäller att vara metodisk och ha ett bra tålamod över 90min.

Truppen har varit intakt efter landslagsuppehållet sedan i fredags och nästan alla spelare är spelklara. Konkurrenssituationen är bra och vi känner att de spelare som inte startar kan verkligen förändra matchbilden när de kommer in. Det kommer bli värdefullt för oss under året i allmänhet och imorgon i synnerhet.

Hoppas på en prestation och ett bra resultat imorgon, vi är redo! ”

/Andrée

Fotnot: Alla spelare i truppen är tillgängliga för spel utom Chinaza, Wilma och Synne.

Matchfakta

Svenska Cupen
28 februari 14:30
Platinumcars Arena,
Inga matchhändelser.