Tränarens tankar inför LFC – AIK

Hemmapremiär

Efter två bortamatcher ska äntligen få visa upp oss inför vår hemmapublik, trots att det inte är möjligt att släppa in publik finns det funktionärer och annan personal som ska få se oss för första gången live. För oss spelare och ledare är det viktigt att visa att detta är vår borg, alla lag som kommer hit ska uppleva det oerhört jobbigt att möta LFC på Linköping Arena.

Jag är imponerad av hur bra vi har hållit nivån i träningar under denna 1,5 månad vi har varit tillsammans. Intensiteten, fokuset och viljan att bli bättre och lära nya saker har varit bra under hela tiden och trots att vi denna vecka varit lite färre på träningen, pga spelare på landslagsläger, har övriga spelare bibehållet kvalitén. Mottot är att bli bättre varje dag och det jag tycker vi jobbar efter hela tiden.

Örebro-matchen var som sagt ett steg i rätt riktning på många sätt och under veckan har vi byggt vidare på en del av vad analysen gav. Bl a har vi lagt mer tid på omställningar och kontringar, vi vill se en utveckling i det. I övrigt kan sägas att detta är sista träningsmatchen innan tävlingsmatchen nästa helg mot IFK Norrköping FK. Det innebär en möjlighet för oss som lag att vara ännu tydligare och klarare i vårt arbetssätt i alla momenten samt att alla spelare får en chans att visa att de ska vara på plan nästa helg. Vi har flera spelare som tränat bra under veckan och det har utvecklats många intressanta relationer som jag hoppas vi får se i matchen. Om jag ska nämna någon är det bl a våra två forwards Cornelia Kapocs och Therese Simonsson.

Ses
/Andrée

Matchfakta

Träningsmatch
20 februari 14:00
Linköping Arena , Linköping
Inga matchhändelser.