KIF Örebro DFF - LFC
Foto: Mia Eriksson

Vinst i bortamatchen mot KIF Örebro DFF

Vi vinner mot KIF Örebro DFF på Behrn Arena med slutresultatet 1-4 (1-3).

Målgörare i Linköpings FC:

1-1 Simonsson
1-2 Leonhardsen Maanum (straff)
1-3 Skinnes Hansen
1-4 Simonsson (straff)

 

Det blev en förbättring i prestationen som helhet igår jämfört med förra helgen. Framförallt är jag nöjd med att vi lyckades utveckla de saker vi hade problem med förra helgen och som vi under veckan jobbat hårt med. Då tänker jag framförallt på djupledsspelet. Backlinjen agerade som en enhet och tog snabbare och tydligare beslut i förhållande till varandra, bollen och motståndaren samt hotade våra forwards och offensiva mittfältare Örebros backlinje under hela matchen.

Tycker också att relationerna på plan blir bättre och bättre, det är trots allt både nya roller och spelare som ska synkas ihop och det tar tid.

En annan sak som var väldigt glädjande var vår kvalitet efter alla byten som gjordes efter 60min. De spelare som kom in fortsatte driva upp tempot och skapade målchanser. Visar på en jämn trupp där alla är redo att gå in och prestera för lagets bästa. Detta har vi nytta av på varje träning där man sporrar och utmanar varandra hela tiden samt under en lång tävlingssäsong i OBOS Damallsvenskan och Svenska Cupen.

Vi är inte nöjda med vårt agerade vid deras mål samt borde vi kunnat omsätta vårt spelövertag till ännu fler klara målchanser. Vi får se vad som mer kommer upp under vår matchutvärdering imorgon, utifrån spelarnas perspektiv. Denna utvärdering är minst lika viktig som tränarnas.

Vi önskar Nilla, Kanu och och Olga lycka till på sina landslagsläger under kommande vecka.
Med vänlig hälsning,

Andrée

Matchfakta

Träningsmatch
13 februari 13:00
Behrn Arena, Örebro
1-4
Inga matchhändelser.