Foto: Mia Eriksson

Vinst med 2-1 mot AIK

Vi vinner årets första hemmamatch på Linköping Arena med 2-1 (1-0) mot AIK som är nykomlingar i årets upplaga av OBOS Damallsvenskan.

Målgörare i Linköpings FC:

1-0 Kapocs
2-0 Landström

Trots att jag har hållit på med detta yrke i några år har jag alltid lika svårt att svara på frågan om jag är nöjd med matchen. Under ett seriespel är det lättare då poäng står på spel och vinsten är väsentligast men under träningsmatcher är det omöjligt att analysera en match i bara bra eller dålig.

Efter att ha sett matchen igen tycker jag att vårt kollektiva försvarsspel, defensiva omställningar samt våra utgångspositioner i anfallsspelet är bra. Vi kommer också ganska ofta in i deras straffområde men den sista passningen var inte tillräckligt tajmad. Glädjande att vi efter 75min skapade många lägen och håller trycket mot motståndaren. Förra veckan var det pga vår breda trupp, denna gång pga av fysisk status.

Vi behöver driva upp tempot lite mer i vissa perioder av matchen, större variation i vårt anfallsspel samt noggrannare och tydligare sista tredjedelen. När vi inte får utdelning på våra chanser blir det också viktigt med detaljer i vårt försvarsspel så vi inte åker på onödiga målchanser eller mål emot oss. Aldrig slappna av.

Nästa helg väntar cupmatch mot IFK Norrköping FK. Det ska bli kul med tävlingsmatch och vi ser fram emot förberedelserna med en bra träningsvecka och att våra landslagsspelare kommer tillbaka.

Tyvärr får vi ju spela våra matcher utan publik än så länge men vill tacka alla volontärer som var och hjälpte till med arrangemanget och hejade på vårt lag.

Vi hörs
Andrée

 

 

Matchfakta

Träningsmatch
20 februari 14:00
Linköping Arena , Linköping
2-1
Inga matchhändelser.