Foto: Mia Eriksson

Vinst mot IFK Norrköping FK och vidare i Svenska Cupen

I dagens östgötaderby tog vi hem segern med slutresultat 0-3 (0-2) mot IFK Norrköping FK på Platinumcars arena. Vi är därmed vidare till gruppspel i Svenska Cupen och möter BK Häcken (27 mars) , Växjö DFF (ej fastställd dag och tid) och Lidköpings FK (13 mars).

Målgörare i Linköpings FC:

0-1 Simonsson
0-2 Kanu
0-3 Leonhardsen Maanum

 

Första tävlingsmatchen avklarad och vi lyckades med huvudmålet att ta oss till gruppspelet i svenska cupen. Detta ger oss minst 3 bra matcher under mars samt ger det oss möjlighet att nå ett av våra mål under säsongen.

Matchen blev som vi tänkte oss med ett kraftigt bollövertag mot ett kompakt och lågt stående IFK Norrköping. Vi visste att de ville ställa om väldigt snabbt på oss samt att de skulle kämpa hårt under 90 min, därför var vi väldigt noggranna med att poängtera för oss själva att vi som lag hela tiden skulle hålla 100% fokus i både anfallsspel och försvarsspel. Detta klarade vi bra och det är jag väldigt nöjd med.

Spelmässigt var vi ganska bra på att ta oss in på motståndarens planhalva men ofta fastnade vi på en sida eller blev otydliga i sista passningen och löpningen. Här behöver vi bli bättre på att värdera läget och vända spel snabbare samt vara mycket tydliga i straffområdet. Här har vi utvecklingspotential.

Glädjande igen var impakten som våra inhoppare hade. De fortsatte driva upp tempot och bidrog med energi och kvalité. Visar på en bred och jämn trupp.

Nu tränar vi på under veckan och laddar för sista träningsmatchen innan gruppspelet i Svenska Cupen startar, lördag mot Eskilstuna United kl 14.00 är det som gäller.

/Andrée

Matchfakta

Svenska Cupen
28 februari 14:30
Platinumcars Arena,
0-3
  • Domare: Sofie Borck Janeheim