Foto: Mia Eriksson

Förlust mot BK Häcken FF

Vi förlorar dagens gruppspelsmatch i Svenska Cupen med 5-2 (1-0) och tar oss därmed tyvärr inte till semifinal.

Målskyttar i Linköpings FC.

47´   1-1 Uchenna Kanu
70´   5-2 Alva Selerud

Nedan kan ni läsa assisterande tränare Malin Levenstads tankar efter matchen:

Att förlora gör alltid ont och ska alltid göra det! Vi får en mardrömsstart på matchen med mål emot oss efter dryga minuten. Därifrån jobbar vi på hårt för att komma in i matchen och det ser bättre ut ju längre första halvlek går. Det skapas chanser åt båda håll men går till paus med 1-0 för Häcken.

Vi får en väldigt bra start i andra halvlek där det blev vår tur att göra ett tidigt mål. Efter målet blir det en rätt svängig match där vi känner att vi kan gå för ett bra resultat men det blir en period som Häcken dominerar totalt istället- med 4 mål på 16 min. Därefter får vi givetvis svårt att resa oss igen även om vi gör ett tappert försök sett till arbetsinsats.

Det finns mycket att lära och ta med oss efter en sån match, kanske framför allt spelet i både offensiv och defensiv box där man behöver va i stort sätt klinisk för att vinna mot topplag.

Men vi reser såklart oss igen, det blir en grundlig analys kring varför, sen lyfter vi blicken igen! En av våra målsättningar är ”Att bli bättre varje dag” och gäller och funkar även när man är besviken!

Ha en fin söndag!

Matchfakta

Svenska Cupen
26 mars 12:00
Bravida Arena, Göteborg
5-2
Inga matchhändelser.