Linköpings Fotboll Club blir Linköping Football Club

Igår hade Linköpings FC årsmöte – ett välbesökt sådant. Under kvällen presenterades bland annat året som gått och verksamhetsplan samt strategi framåt. Årsmötet ställde sig bakom namnbyte till det engelska Linköping Football Club och Paul Lindvall fortsätter som styrelseordförande.

Igår, 10 mars, stod årsmötet för Linköpings FC på agendan. Det var ett välbesökt årsmöte med över 70 deltagare. Det här året digitalt på grund av den pågående pandemin, något som också har präglat hela föregående år. Mer om det går att läsa i LFC_Årsbok_2021.

Fokus framåt blir att göra allt lite bättre. För representationslaget är målsättningen att ta en topp tre-placering. En annan viktig målsättning handlar om att utveckla dialogen med medlemmar samt rekrytering av nya. Under mötet presenterades också en treårig strategi inom de olika områdena sporten, sälj/marknad, värdegrund/varumärke/kommunikation samt event.

Årsmötet ställde sig också bakom styrelsens förslag om namnbyte till det helt engelska Linköping Football Club. Nu ska en del formaliteter på plats och ansökan igenom innan det är godkänt, men vi hoppas kunna börja implementera det nya namnet inom kort.

Paul Lindvall fortsätter som styrelseordförande. Charlotta Hoffsten och Sandra Gilén valdes till ledamöter på ytterligare två år.

– Tack för förtroendet att få fortsätta leda styrelsens arbete. Det finns ett mycket stort engagemang i hela föreningen. Tillsammans kan vi åstadkomma goda resultat både på planen och utanför, säger Paul Lindvall.

Nya ledamöter för kommande två åren är Jenny Johnson och Åsa Röhs. Jenny driver eget bolag, Makadamia Consulting, där hon arbetar med olika uppdragsgivare och främst med frågor inom marknadsföring, varumärkesfrågor, samarbeten och affärsutveckling. Hon har själv spelat damfotboll samt tränat flicklag. Åsa Röhs jobbar idag som CFO (ekonomi och finanschef) för Länsförsäkringar Östgöta AB och har jobbat i liknande befattningar i ca 25 år inom olika branscher.

Sittande i styrelsen med ett år kvar är Mats Fransson, Sara Teske, Jonas Eriksson och Milan Bobic. Vi tackade även avgående Malin Ljung och Peter Norell för deras insatser och engagemang i styrelsen och klubben.

Till valberedningen valdes Malin Ljung, Maria (Mia) Eriksson, Magnus Johansson och Peter Hammarstedt som ordinarie ledamöter, samt Håkan Löfving, Stina Svensson och Lennart Ulfsbo som adjungerade.

Efter årsmötet fanns det möjlighet för medlemmarna att ställa frågor till chefstränare Andrée Jeglertz och Akademiansvarig Fredrik Falkevall, samt representationslagets spelare Petra Johansson och Alva Selerud. Frågestunden var mycket uppskattad av medlemmarna.

 

Nu ser vi fram emot ett spännande 2021!