Tränarens tankar inför Växjö DFF

I morgon lördag möter LFC seriekollegan Växjö DFF i Svenska Cupens gruppspel omgång 2 på Linköping Arena.
Första matchen i gruppen vann LFC borta mot Elitettanlaget Lidköpings FC med 0-3 och Växjö DFF förlorade borta mot BK Häcken med 1-0. För att Växjö ska vara med till sista omgången i gruppen som spelas nästa vecka så gäller det att de vinner morgondagens match. Vinner LFC bäddar det för en riktigt häftig gruppfinal nästa vecka bort mot BK Häcken.

Nedan kan ni läsa Andrées tankar inför matchen:

Äntligen hemmamatch igen!

Efter 3 veckors hög belastning och intensitet har denna vecka varit en balanserande vecka. Några färre fotbollspass och längre återhämtning mellan passen har gjort gott för både spelare och ledare.
Det är inte bara på plan eller gymmet belastningen är hög utan alla genomgångar, individuella samtal, planering och efterarbete tar mycket tid och ibland måste vi alla få lite luft i programmet. Jag är övertygad om att detta kommer synas på plan mot Växjö.

Växjö är ett väl organiserat och strukturerat lag som jobbar hårt som en enhet och har ett bra omställningsspel. Vi måste spela snabbt och flytta dem ur positioner samt vara väldigt vaksamma i balansen.

När vi gör en matchplan baseras den på 3 delar framförallt; Förra veckans prestation (vad var bra och vad behöver vi utveckla), vårt lags styrkor och principer samt motståndarens styrkor och svagheter. Procentsatsen är ungefär 30-50-20 men det beror på hur förra veckans match var.

Alla spelare som var tillgängliga förra helgen är det även denna vecka. Vi jobbar för att nå samma prestation som vi gjort i de senaste 2 matcherna, under vissa stunder har vi varit riktigt bra. De svackor vi har i matcherna ska vi försöka göra kortare samt inte bli så djupa i.

Hoppas ni tittar på matchen på!

Med vänlig hälsning,
Andrée

Fotnot: Matchen sänds på ” Min Fotboll ” och kan köpas för 99kr, köper ni matchen och se den både live och i efterhand. Expertkommentator under matchen är Charlotte ” Lotta ” Rohlin.

Matchfakta

Svenska Cupen
19 mars 12:00
Linköping Arena, Linköping
Inga matchhändelser.