Foto: Mia Eriksson

Vinst i första gruppspelsmatchen

Vi vinner första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen på bortaplan mot Lidköpings FK. Slutresultat 0-3 (0-2).

Målgörare i LFC:

0-1 Frida Leonhardsen Maanum
0-2 självmål
0-3 Sofie Bredgaard

Efter ett par svajiga minuter från vår sida precis i inledningen av matchen tog vi sedan tag i taktpinnen. Vi summerar matchen som väl genomförd och som ett bra första steg i rätt riktning mot vårt mål i årets upplaga av svenska cupen. Vi har stort tålamod och varierar mellan att bygga fina anfall nerifrån men väljer också ibland att gå lite mer direkt in bakom motståndarnas backlinje och straffa dem med den typen av spel. Båda delarna och framför allt variationen mellan de två alternativen gör att vi skapar många chanser under matchen. Defensivt såg vi stabila ut, vi viker inte en tum i det fysiska spelet och det är kul att se!

Ett extra grattis till Sofie som igår gjorde sitt första mål i LFC-tröjan.

Som en liten rolig parantes med tanke på vad jag skrev innan matchen angående att va bra tränad och orka löpa många meter dag ut och dag in.. för tredje matchen i rad löpte vår målvakt över 7 km under matchen, nog mer än vad många tror!

Dags för en ledig dag imorgon måndag, sen laddar vi om för en vecka med ny tävlingsmatch och cupmatch mot Växjö DFF på lördag!

Hälsningar
Malin

Matchfakta

Svenska Cupen
12 mars 13:00
Rådavallen Dinaplanen konstgräs,
0-3
Inga matchhändelser.