Vinst i Svenska Cupen med 1-0

Vinst för LFC i Svenska Cupen mot Växjö DFF med 1-0 (1-0) efter ett snyggt solomål av Uchenna Kanu.

Det blev en bra match I lördags mot Växjö. Som helhet var det vår bästa prestation hittills i år över 90min. Framförallt är vi nöjda med vår speluppbyggnad där Cajsa, Nilla och Emma samt våra centrala mittfältare Heidi och Olga varierade sina positioner och beslut på ett väldigt bra sätt. Vårt kollektiva försvarsspel där våra forwards har en viktig roll att bestämma var och när vi startar försvarsspelet var också tydligt och bra.

Utifrån bollinnehav och den speluppbyggnaden ska vi kunna omsätta till fler målchanser. Detta är den svåraste delen i fotboll; tajming, relationer och beslut ska synkas för att vi kunna leda till målchanser. Vi har många olika spelartyper och kvaliteter hos våra forwards och offensiva mittfältare och kompetensen är stor och vi har förmågan att anfalla på många olika sätt. Vi jobbar dagligen på att utveckla våra relationer här.

Viktigt att ha med sig in i denna veckan är att vi inte har uppnått något än. Det är lätt som tränare och spelare att bli nöjd när man gör bra prestationer och tror att ”det nu bara är att fortsätta”. Nöjda spelare och tränare tar inte nästa steg och blir inte bättre och når framförallt inte sina högt ställda mål. Jag har inte sett några tendenser till detta i denna gruppen och vi är väl medvetna om att kommande helg blir vårt första stora prov på hur långt vi kommit i vår process mot vårt mål. Vi har vunnit våra 6 senaste matcher och det är vi nöjda med men det krävs ytterligare en nivå för att vinna vår sjunde.

Med hopp om en bra utvecklande träningsvecka för oss alla

/Andrée

Foto: Mia Eriksson

Matchfakta

Svenska Cupen
19 mars 12:00
Linköping Arena, Linköping
1-0
Inga matchhändelser.