Foto: Mia Eriksson

Vinst mot Eskilstuna United DFF

Linköpings FC vinner på hemmaplan med 1-0 (0-0) mot Eskilstuna United DFF.

Målgörare: Frida Leonhardsen Maanum

Nedan kan ni läsa chefstränare Andrée Jeglertz tankar efter matchen…

 

Det blev som väntat en lite svajig första halvlek igår då vi spelade en annan organisation än tidigare. Hade hoppats att vi snabbare skulle hitta strukturen i framförallt försvarsspel men det tog 45 min innan vi fick ordning på det. Under andra halvlek visade vi däremot prov på ett aggressivt och bra presspel där tajming och samhandling var klart bättre. Vi skapade flera chanser och borde nog gjort något mål till. Övergången mellan olika system måste gå fortare än igår men eftersom det var första testet får vi ändå se det som lyckat.

Vi är framförallt nöjda med hur vår backlinje agerade. Det är en del skillnader att spela 4- eller 3-backslinje men deras press- och täckningsspel, överflyttningar och förmågan att förhindra spel bakom dem var bra. De har en stor hjälp av våra målvakter Anna och Cajsa som båda tar ett väldigt stort ansvar i både försvarsspel och anfallsspel. Jag har aldrig haft 2 så skickliga målvakter i speluppbyggnadsfasen.

Nästa helg går vi in i Svenska cupen mot Lidköpings FK. Cupen betyder mycket för oss och vi har inte vunnit den sedan 2015. Gruppen är intressant med Växjö DFF och BK Häcken kommande helgen. Påminnelse också om att det bara är 42 dagar till premiären för OBOS Damallsvenskan. Varför känns det både långt men ändå väldigt nära?

Med förhoppningar om ytterligare en bra träningsvecka!

Hörs nästa helg

Matchfakta

Träningsmatch
5 mars 12:00
Linköping Arena , Linköping
1-0
Inga matchhändelser.