Förlust i seriepremiären med 0-1

Förlust med 0-1 (0-0) i seriepremiären mot tippade favoriten FC Rosengård, efter mål på övertid av Stefanie Sanders.

Nedan kan ni läsa chefstränare Andrée Jeglertz reflektioner efter matchen…

Det blev exakt den match vi förväntat oss mot en bra motståndare. Att de skulle ha ett större bollinnehav och att vi skulle behöva vara väldigt bra i vårt låga försvarsspel visste vi och det skulle inte skapas många målchanser åt något håll. Vi hade hoppats kunna störa dem lite högre upp fler gånger samt skapa fler chanser utifrån de bra positioner vi hade boll i. Laget visade på en väldigt stor trygghet i försvarsspelet men även stort mod i speluppbyggnaden. Bra självförtroende och tillit till varandra och till vår matchplan. Detta laget, med spelare och ledare, gör allt för att vinna varje duell, på varje träning och match, tävlar i allt vi gör men släpper in ett mål på övertid i premiären. Vi är väldigt besvikna efter att vi inte fick med oss något poäng från matchen.

Nu har vi analyserat matchen tillsammans och tar med oss vissa delar som vi kommer ha nytta av framöver. De saker vi vill rätta till gör vi förhoppningsvis mot AIK på lördag.

Med vänlig hälsning,
Andrée

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
17 april 16:00
Linköping Arena, Linköping
0-1
Inga matchhändelser.