Tränarens tankar inför AIK

Dags för första bortamatchen i OBOS Damallsvenskan 2021. För motståndet står AIK på Skytteholms IP.

Lagen har redan mötts en gång under året och det var i en träningsmatch den 20 februari hemma på Linköping Arena. Den matchen vann LFC med 2-1 efter mål av Cornelia Kapocs och Elin Landström. Matchen spelades dock utan landslagsspelare, så det kommer vara förstärkta trupper i båda lagen till morgondagens match.

Läs chefstränare Andrée Jeglertz tankar inför matchen…

Tankar runt kommande match.

Nu är vi redo för nästa match i OBOS Damallsvenskan, AIK på bortaplan. De tog 1p efter att ha spelat 1-1 borta mot Växjö DFF senast och det är en bra start för en nykomling. Det blir en speciell match för mig eftersom både deras sportchef Anne Mäkinen och tränare Maiju Ruotsalainen har jag haft en nära kontakt med både som spelare och ledare. Önskar dem all lycka i OBOS Damallsvenskan 2021 men inte i denna match!

Träningsveckan har varit bra och intensiteten hög. Lite mer fokus på att lösa problem på små ytor och i mindre spel eftersom vi tror det kommer att krävas på lördag. Synne och Ronja KT har varit med på delar av träningarna så nu har vi snart alla i träning och match igen (utom långtidsskadorna Wilma och Naza).

Förväntningar på matchen är att vi tidigt tar initiativ i matchen och driver tempot i både anfallsspel och försvarsspel. Oavsett vad som händer i matchen är det av största vikt att vi inte tappar vårt tålamod. Så länge vi är konsekventa och följer vår matchplan kommer vi ge oss själva förutsättningar för att få med oss det resultat vi vill ha.

Vi hörs efter matchen
Andrée

Fotnot: Matchen spelas lördag 24 april kl. 16.00 och kan ses på Sportbladet Play (se länk nedan):

https://www.sportbladetplay.se/fotboll/damallsvenskan/livestream/s-aik-linkopings-fc-reexhc

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
23 april 15:00
Skytteholms IP 1, Solna
Inga matchhändelser.