Tränarens tankar inför seriepremiären!

Dags för seriepremiär i OBOS Damallsvenskan 2021!

Vi möter fjolårstvåan och den tippade seriefavoriten FC Rosengård på hemmaplan på Linköping Arena. Förra året spelade lagen 2-2 i Linköping och FC Rosengård vann med 7-1 i Malmö.

Nedan kan ni läsa chefstränare Andrées Jeglertzs tankar inför seriepremiären…

Då var det äntligen dags att sluta spekulera. Alla frågor som cirkulerat de senaste veckorna har handlat om hur bra LFC är 2021, vad är skillnaden mot tidigare år, är laget redo för seriepremiär osv. Vi kommer inte få svar efter söndagens match men vi får något att förhålla oss till. Den första matchen ger en indikator på var vi befinner just nu, oavsett motstånd eller andra yttre förutsättningar. Det är jag nyfiken på.
Den planering vi la i början på året har vi kunnat följa och det finns inget vi skulle vilja gjort annorlunda i våra förberedelser.

Det viktigaste inför matchen imorgon är dock att spelarna visar MOD och TILLTRO till sig själv, sin lagkamrat och till vårt spelsätt. När vi agerar med beslutsamhet och tydlighet är vi ett väldigt bra lag. Detta är de enda förväntningar vi tränare har på laget imorgon.
Rosengård är ett bra lag, visst, men premiären handlar inte om dem, det handlar om oss. Vad vi gör.

Jag hoppas ni följer oss på de sätt som är möjliga. Trots att ni inte är på plats känner vi ert stöd och det är väldigt uppskattat alla de lyckönskningar vi får när vi bl a stöter på er på stan.
Vi hörs efter matchen, nu kör vi LFC!

Med vänlig hälsning,
Andrée

Fotnot: Ni kan streama matchen kl. 17.00 söndagen 18/4 på Sportbladet Play (se länk nedan)

https://www.sportbladetplay.se/fotboll/damallsvenskan/livestream/s-linkopings-fc-fc-rosengard-cqrgy

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
17 april 16:00
Linköping Arena, Linköping
Inga matchhändelser.