Vinst med 1-2 borta mot AIK

Så är första segern bärgad i OBOS Damallsvenskan 2021!

Härlig seger mot AIK borta på Skytteholms IP med 1-2 (1-2) Efter mål av Uchenna Kanu i 9′ och Frida Leonhardsen Maanum i 43′. AIKs mål gjordes av Jenny Danielsson i 16′

Nedan kan ni läsa chefstränare Andrée Jeglertz analys efter matchen…

Årets första seger och det var väldigt skönt. Vi mötte en nykomling som valde att spela väldigt lågt och vänta på oss vilket innebar att vi var tvungna att driva matchen hela tiden själva och det tycker jag vi lyckades bra med. Kreativiteten och tålamodet var bra och vi skapade många bra chanser men som tyvärr inte lyckades omsättas i mål. Innan matchen pratade vi om att hålla samma fokus i alla moment och situation som vi hade mot Rosengård, detta lyckade vi inte med fullt ut vilket resulterade i att AIK vid några tillfällen, i framförallt början av matchen, tilläts skapa några chanser. Här måste vi bli bättre.
Dagen efter match har vi alltid utvärdering och träning på gym. Det är skönt att så fort som möjligt träffa spelarna efter matchen och prata ”av sig” den. Efter det är det lättare att gå vidare och ta sats mot en ny vecka. Utvärderingen var bra och spelare och ledare har samma bild av prestationen och vad vi behöver utveckla.

Nu återhämtar vi oss imorgon men på tisdag är vi tillbaka på plan med två träningspass och sikte mot Piteå IF på hemmaplan på söndag den 2/5.

Med vänlig hälsning,
Andrée

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
23 april 15:00
Skytteholms IP 1, Solna
1-2
Inga matchhändelser.