#visadinafärger – för supporterskapets betydelse

Klockan 12:00 på lördag den 24 april sätter vi tillsammans med supportrar och andra klubbar igång kampanjen #visadinafärger i sociala medier. För andra året i rad har OBOS Damallsvenskan startat utan publik. Vi saknar den stämning och atmosfär som råder inne på svenska arenor – tillsammans ska vi visa det genom en digital kampanj!

Vi är män, kvinnor, barn. Vi är gamla, medelålders och unga. Vi har olika bakgrund, ursprung och olika intressen men på fotbollsarenan är vi alla samma. Och vi är många. Närmare halva den svenska befolkningen. Fotbollen betyder så mycket för så många – det vill vi ska synas!

Elitfotbollen skapar ett sammanhang för många och ger en mening och ett hopp i vardagen. Elitfotbollsarenorna är en samlingsplats för integration, gemenskap, glädje och sorg samt evig vänskap. En samlingspunkt som vi inte vill vara utan. Kan vi inte marschera tillsammans till arenan, kan vi inte applådera och sjunga in vårt lag på planen och kan vi inte njuta av matcherna från läktarplats så ska vi i alla fall synas. Låt oss visa det.

För att visa supporterskapets betydelse så uppmanar klubbarna i OBOS Damallsvenskan, men också Elitettan, Allsvenskan, Superettan, Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och Svenska Fotbollssupporterunionen (SFSU) alla fotbollsälskare att visa sina färger – och att vi som klubbar saknar våra supportrar på plats.

För att visa vilka vi är som älskar vår klubb så uppmanar vi alla våra supportrar och intresserade att visa sina lagsympatier och färger. Så ta på tröjan eller halsduken, häng upp flaggan. Visa med stolthet vilka vi är. Dela din bild på lördag kl.12.00 i sociala medier och använd #visadinafärger.

 

Glöm inte matchen mot AIK på lördag kl.16.00! Den visas på Sportbladet Play – välj Linköping FC som det lag du vill stötta när du tecknar abonnemang.