Tränarens tankar inför Växjö DFF

Dags att möta enda Småländska laget i OBOS Damallsvenskan, Växjö DFF på bortaplan på Visma Arena.
Förra året vann LFC båda mötena mot dagens motståndare, 3-0 hemma och 0-1 borta.

Nedan kan ni läsa vad chefstränare Andrée Jeglertz har för tankar inför matchen…

” Dags för den femte matchen på 21 dagar som inneburit 3 vinster och 2 oavgjorda. Träningarna mellan matcherna har blivit mest återhämtning samt taktiskt anpassade inför nästa match men rytmen har varit bra. Det är fysiskt inga problem att spela match var femte dag men så klart ska det bli bra med lite mer träningar och återhämtning mellan matcherna.

Nu ska vi möta ett Växjö som haft en tuff start men varit bättre än vad resultaten visat i de senaste matcherna. Cupmatchen mellan oss den 20 mars slutade 1-0 efter mål av Kanu på en kontring.

Vi behöver upp en nivå i prestation från förra matchen. I framförallt första halvlek var vi för långsamma med boll och lite otydliga i anfallsspelet. Vi hade en del chanser i matchen men vi måste bli bättre på att göra chanserna större och farligare. Vårt försvarsspel i första halvlek var även det obeslutsamt och spretigt, även om det blev bättre i andra. Tycker vi dock över 90min är tillräckligt bra för att få med oss ett bättre resultat men vi ska fortsätta jobba för att kunna avgöra matcher och inte vara nöjda med en bra prestation.

Känslan i laget är bra och vi ser framemot årets första match på gräs.

Bänka er framför tv och följ oss när vi ska tillbaka till vinnarspåret. ”

/Andrée