Foto: Mia Eriksson

Vinst mot BK Häcken!

BK Häcken fd Kopparbergs/Göteborg FC hade inte förlorat på hemmaplan på 601 dagar till nu!

Uchenna Kanu gör 0-1 i matchminut 19´ efter att Therese Simonsson snyggt klackat fram bollen. Vi vinner dagens match med 0-1 mot BK Häcken och tar med oss tre sköna poäng från Göteborg!

 

 

Nedan ser ni assisterande tränare Malin Levenstads tankar efter den historiska segern.

Tredje gången gillt!

Vi har redan hunnit möta Häcken tre gånger i år och igår gick vi äntligen där ifrån med tre poäng. En gedigen insats av samtliga.
Vi startade matchen precis så som vi ville vilket gav oss en känsla av lugn och kontroll i inledningen, som vi sedan kunde bygga vidare på. En match som som vi anade skulle bestå av en hel del defensivt arbete och ett något mindre bollinnehav än motståndarna, detta blev till en matchbild som vi hanterade på ett otroligt bra sätt. Vi stod upp i dueller, löpte i djupled, klarade oss 1v1, hanterade deras löpningar in bakom oss, spelade tajt, kompakt och tufft – lägg där till ett snyggt mål i mitten av första halvlek så blev detta en härlig lördag för oss tillsammans i Göteborg.

Tack för pepp och hejarop! Idag har vi analyserat matchen tillsammans och ska njuta lite till av vinsten innan vi laddar om inför nästa drabbning, den uppskjutna matchen mot Piteå på torsdag kl. 15.00 hemma på Linköping Arena.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
7 maj 15:00
Valhalla 1 Konstgräs, Göteborg
0-1
Inga matchhändelser.