Foto: Mia Eriksson

Vinst mot Piteå IF DFF!

Vi vinner dagens match med 4-3 (4-1) och tar med oss tre sköna poäng!

Målgörare i Linköping FC

6´   1-0 Cornelia Kapocs (Assist Petra Johansson)
12´ 2-0 Uchenna Kanu (Assist Cornelia Kapocs)
20´ 3-0 Cornelia Kapocs (Assist Uchenna Kanu)
35´ 4-0 Uchenna Kanu (Assist Frida Leonhardsen Maanum)

 

Nedan kan ni läsa chefstränare Andrée Jeglertz tankar efter matchen…

” Vi gjorde årets hittills bästa halvlek i första mot Piteå. Varierande anfallsspel med både centrala genombrott samt kantspel med inlägg. Målen var individuellt skickliga prestationer från Cornelia och Kanu samt årets första mål på hörna. Dock var det försvarsspelets aggressivitet, tydlighet och kompakthet som lade grunden till att kunna spela ett bra anfallsspel, men det är inte alltid det som syns eller talas om efteråt.

Andra halvlek blev lite speciell eftersom vi ledde klart men Piteå satte ändå ingen press på oss. Detta gjorde att vi blev lite otydliga i om vi skulle gå för att göra fler mål eller bara spela av matchen. Vår filosofi går ut på att alltid försöka skapa målchanser när vi har bollen men vi måste ha bättre tålamod och värdera lägena bättre. Det blev lite onödiga mål för dem i andra men det tar inte bort vår positiva bild av prestationen.

Nu väntar Kristianstads DFF på tisdag och förberedelserna har redan börjat. ”

Med vänlig hälsning,
Andrée

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
12 maj 14:00
Linköping Arena, Linköping
4-3
Inga matchhändelser.