Foto: Patrik Jonsson

Elin Landström lämnar Linköping FC för en annan liga

Snart öppnar sommarens transferfönster. Linköping FCs wingback Elin Landström har nu tagit beslutet att efter 3,5 säsong byta klubb. Som en av OBOS Damallsvenskans bästa på sin position och med stort samhällsengagemang, har Landström gjort stort avtryck både på och utanför fotbollsplan. Landström kommer bli mycket saknad i Linköping.

Elin Landström, född 1992, kom till Linköping FC inför säsongen 2018. Hon är fostrad i Umeå IK, men spelade för dåvarande Kopparbergs/Göteborg FC (nuvarande BK Häcken FF) innan hon kom till LFC. Under åren har Landström tagit stora kliv i LFC.

– Elin har utvecklats till att bli en av OBOS Damallsvenskans bästa på sin position, vilket också har uppmärksammats av andra klubbar, säger Frida Andersson, klubbdirektör i Linköping FC. Elin är en spelare som alltid lägger ner mycket arbete på att bli bättre för varje dag som går. Hon har en väldigt professionell inställning i allt från 100% fokus mentalt till att se till att hålla sig i bästa fysiska form inför match.

En förväntansfull Landström lämnar LFC.

– Nu börjar ett nytt kapitel och ett nytt äventyr i mitt liv, men LFC kommer alltid betyda mycket för mig. Jag vill tacka mina lagkamrater, klubben och supportrarna för min tid i LFC. Här har jag fått möjligheten att utvecklas som spelare men också som människa och det kommer jag alltid vara tacksam för, säger Elin Landström.

Landström har också ett stort engagemang utanför planen. Hon sitter med som ledamot i spelarföreningen som är de svenska fotbollsspelarnas intresseorganisation. Hon är också ambassadör och medlem i Common Goal som använder fotbollen som plattform för att driva olika samhällsfrågor, bland annat för unga tjejer i världen.

– Elin kommer bli saknad både på och utanför planen och har gjort mycket för spelarna i damfotbollen i Sverige. Vi önskar henne all lycka, säger Frida Andersson.

Landström avslutar;

– Jag vill särskilt tacka mina fantastiska lagkamrater för alla minnen vi har skapat tillsammans. Den miljö vi tillsammans har skapat är otroligt utvecklande och viljan att stå upp för varandra som finns i denna grupp är inget att ta för givet. Jag ser fram emot att följa klubben på avstånd, för jag är övertygad om att LFC är på väg mot något väldig bra. Jag önskar klubben all lycka till i framtiden. Med Lejonflocken i ryggen mot nya vinster!

Elin spelar sin sista match den 7 juli kl.18.00 mot BK Häcken FF på Linköping Arena.

LFC letar efter spelare som kompletterar truppen på ett bra sätt.

 

 

För mer information, vänligen kontakta: 

Frida Andersson, klubbdirektör, Linköping FC
frida.andersson@linkopingfc.com
070-444 68 44