Foto: Mia Eriksson

Frida Leonhardsen Maanum mot nya äventyr

Nu är det klart att den 21-åriga norska landslagsspelaren Frida Leonhardsen Maanum lämnar Linköping FC. Frida är inne på sin femte säsong i Linköping FC och har varit en stor tillgång för klubben under dessa år.

Det har spekulerats på flera håll om när 21-åriga Frida Leonhardsen Maanum lämnar Linköping FC (LFC). Nu är det klart att hon vill ge sig ut på ett nytt äventyr. Leonhardsen Maanum kom till LFC från norska Stabæk inför säsongen 2017. Sedan dess har hon varit en mycket viktig spelare för klubben, i år även som lagkapten.

– Frida är en otroligt skicklig fotbollsspelare. Förutom hennes engagemang på plan har hon som lagkapten och kamrat också gjort stort avtryck utanför plan. Med sitt stora fotbollskunnande har hon blivit en favorit hos såväl Lejonflocken som medias fotbollsexperter, säger Frida Andersson, klubbdirektör i Linköping FC.

 

Leonhardsen Maanum var en ung och mycket lovande fotbollsspelare när hon kom till Linköping.

 

– Frida kom hit i unga år och har utvecklats i vår LFC-miljö på bästa sätt. Självklart är det mest Fridas förtjänst att hon nu tar klivet mot nya äventyr men det är också ett kvitto på att vi kan attrahera unga talangfulla spelare, fortsätta att utveckla dem i vår LFC-miljö där de blir bättre och bättre för varje dag som går, säger Frida Andersson.

 

Leonhardsen Maanum ser fram emot att ta nästa steg i karriären, men är också vemodig över det.

 

– Jag är glad att jag får den här chansen, men jag kommer sakna er alla i klubben otroligt mycket. Lejonflocken och alla supportrar, tack för att ni alltid står bakom oss och hejar, säger Frida Leonhardsen Maanum. Jag vill tacka klubben för fyra väldigt fina år. LFC kommer alltid kännas som en extra familj för mig. Kör hårt resten av säsongen tjejer, jag hejar på er!

 

Frida Leonhardsen Maanum spelar sin sista match i LFC-tröja den 28 juni då LFC möter Örebro på hemmaplan. Klubben kommer ha avtackning för henne i samband med matchen.

 

– Saknaden efter Frida kommer såklart bli stor, både på och utanför plan. Vi i LFC och fotbolls-Sverige ska vara glada över att ha haft en så duktig spelare i klubben och OBOS Damallsvenskan. Frida kom till LFC som en talang och lämnar som en skinande diamant. Vi önskar henne all lycka i framtiden, avslutar Frida Andersson.

 

Linköping FC har inlett ett arbete med att värva in spelare som kompletterar truppen.

 

 

 För mer information, vänligen kontakta: 

Frida Andersson, klubbdirektör, Linköping FC
frida.andersson@linkopingfc.com
070-444 68 44