Foto: Mia Eriksson

Härliga tre poäng

En riktigt skön seger på en solig Linköping Arena. Dagens match mot KIF Örebro DFF slutar 4-1 till LFC och vi får med oss tre poäng.

Vi vill passa på att tacka Frida Leonhardsen Maanum som nu ger sig av mot nya äventyr. Riktigt kul att Frida fick göra mål i sista matchen. Lycka till Frida och stort tack för tiden i LFC. Du kommer vara saknad!

Det var också kul att Ella Björkman, från vårt F19-lag, i 86e minuten fick komma in och därmed gjorde sin debut i A-laget och OBOS Damallsvenskan. Grattis till det Ella!

Målskyttar i LFC:
12′ Cornelia Kapocs, assist Sofie Bredgaard
48′ Frida Leonhardsen Maanum, assist Sofie Bredgaard
57′ Cornelia Kapocs, assist Uchenna Kanu
65′ Uchenna Kanu, assist Sofie Bredgaard

Tränarens tankar efter match:

Vi har under de senaste veckorna haft svårt att skapa riktigt klara målchanser samt avgöra matcherna så därför känns detta resultatet extra skönt. När vi samtidigt gör 4 mål, alla på olika sätt, ger det oss ett bra betyg på att vi gjort rätt som fortsatt jobba hårt på vårt spelsätt samt ger det oss en extra kick inför kommande match. Att vi även kom upp till 10 avslut på mål är den högsta siffran i år för oss.

Vi blir lite slarviga i andra halvlek när vi leder stort och ger Örebro en del chanser. Beror på både övermod och slarv vilket vi måste bli bättre på. Detta hände även mot Piteå.

Det blev en perfekt kväll för Frida Leonhardsen Maanum med. Hon har under våren visat vilka kvaliteter hon har som spelare men även som lagkamrat och lagkapten. På alla träningar, matcher och möten har hon varit en kapten som velat utveckla sig själv och laget samt alltid gjort sitt bästa. Vi tränare har kunnat använda henne på många olika sätt i spelet och vi är tacksamma över att fått jobba med henne under våren. Är helt säker på att hon kommer lyckas bra i sin nya miljö och önskar henne stort lycka till. Vi i Linköping ska också vara stolta över hur föreningen lyckats hjälpa Frida i sin utveckling under 4 år till en av seriens bästa spelare och fått ögonen på sig från de största klubbarna i Europa.

Vi kommer komplettera truppen under sommaren men vi har spelare i truppen idag som jag tror kommer ta chansen att visa att de vill ta en större roll framöver, det blir spännande att se.

Vi som förening och lag fortsätter på exakt samma väg som tidigare med våra mål och ambitioner. Detta förändras inte av att vi förändrar i truppen. Viktigt att poängtera!

Nu laddar vi för ny träningsvecka och Djurgårdens IF FF på söndag.

Med vänlig hälsning,
Andrée

 

Nästa match spelas 4 juli kl. 15.00 på bortaplan mot Djurgårdens IF FF.

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
27 juni 16:30
Linköping Arena, Linköping
4-1
Inga matchhändelser.