Inspirerande och lärorikt på LFC DigiNight

Vårens LFC Night kunde tyvärr inte genomföras på grund av pandemin. Vi ställde om och gjorde istället en digital variant, något som skapade bra diskussioner och härligt engagemang.

I onsdags, 26 maj, gick den av stapeln under namnet LFC DigiNight där både flickspelare och ledare deltog i olika sittningar. Först träffade flicklagen spelarna Cajsa Andersson och Therese Simonsson från vårt representationslag.De berättade om sin vardag som fotbollsproffs och deltagarna fick möjlighet att ställa frågor under hela passet.

“Även om det var tråkigt att vi inte kunde genomföra LFC Night på plats var det kul att träffa alla unga spelare på länk. Tjejerna visade stort intresse och ställde många bra frågor, och det var kul att få visa och dela med oss av vår vardag”, säger Cajsa Andersson om kvällens första sittning.

Därefter höll Andrée Jeglertz och Malin Levenstad i tränarforum. Så säger en av de deltagande ledarna om kvällen:

”Inspirerande att få lyssna på Andrée och Malin! Jag tar med mig många tankar, idéer och frågor. Frågor som jag ska fortsätta att ställa till mig, som jag kan ställa till tjejerna i laget och som jag kanske kan få tjejerna att ställa själva. “Vad kan laget förvänta sig av dig som spelare?”, “vad behöver du som spelare av oss ledare?” och “hur kan jag som ledare hjälpa spelarna att utvecklas mot vår målsättning?” är några av frågorna jag tar med mig. Tack för att ni bjuder in till er värld och inspirerar både ledare och spelare till utveckling!”

Vi i Linköping FC vill passa på att tacka er som deltog! Det var högt i tak och skapade stort engagemang i diskussionerna. Vi ser fram emot fler samarbeten framåt och hoppas såklart på att nästa LFC Night kan genomföras på arenan!