Foto: Mia Eriksson

Oavgjort mot Hammarby

Härligt med publik igen! Vi får med oss en poäng efter att matchen mot Hammarby IF slutar 3-3 (2-2)

Målgörare i Linköping FC
#30 Sofie Bredgaard 17′ (assist Hammarbyspelare)
#30 Sofie Bredgaard 32′ (assist Heidi Ellingsen)
#5 Nilla Fischer 51′ (hörna Elin Landström)

Nedan kan ni läsa chefstränare Andrée Jeglertz tankar efter matchen:

” Det blev en känslomässig bergochdalbana för oss tränare i lördags och vi blev några år äldre under de 95 minuterna….

För publik och TV-tittare måste det varit en fantastisk match att följa med många målchanser och mål. Framförallt vill jag tacka alla ni som var på arenan, ni stöttade och pushade oss under hela matchen och det var en fröjd att få ha er i ryggen igen. Nu har vi en hemmamatch till med detta publiktak, KIF Örebro den 28/6, efter det kan vi ta in de flesta av era kompisar med då taket höjs till 3000 personer fr o m den 1/7.

Vi fick en tuff start med insläppt mål redan efter några minuter. Under första halvlek låg vi under två gånger och kom tillbaka båda gångerna, det visar på en stark moral i laget. Att vi sedan inte lyckades behålla ledningen under andra halvlek är en besvikelse. Jag tycker vi skapar fler lägen i deras straffområden som vi kunde förvaltat bättre men de har också några farliga omställningar. Efter de senaste matcherna har vi känt att vi behövt utveckla vårt spel sista tredjedelen men 3 mål framåt är ett bevis på att vi gjort vår läxa. Dock är det fortfarande en del situationer där vi kunde värderat aningen bättre och mer noggrant och gjort dessa chanser ännu större. Största besvikelsen är dock att vi släpper till 3 enkla mål. Tycker att alla beror på vår otydlighet i försvarsspelet istället för deras prestationer.

Nu går vi till två veckor med landslagsuppehåll. 7 spelare är iväg på olika uppdrag men vi övriga tränar på som vanligt. Dessa veckor ger oss mer tid för individuellt fokus och utveckling men även tillfälle att avlasta de spelare som dras med småskavanker. Vi tränare får också tid att reflektera och analysera vår prestation hittills och vad vi bör prioritera under de sista 4 matcherna innan uppehållet. Välbehövligt!

Vi hörs snart igen ”

Med vänlig hälsning,
Andrée

Matchfakta

OBOS Damallsvenskan
3 juni 18:00
Linköping Arena, Linköping
3-3
Inga matchhändelser.