Andrée summerar vårsäsongen

Vårutvärdering

Nu har vi spelat lite drygt halva serien och det är dags för en välbehövd semester samt en summering av våren.

Vi avslutade förra veckan med en utvärdering och avstämning inom laget för att säkerställa att vi fortfarande följer den riktning vi tidigare bestämt samt vad vi är nöjda/mindre nöjda med under det första halvåret.

När vi gick in i året var vi två nya tränare, två nya fysioterapeuter samt fem nya spelare. Föreningens målsättning var tydligt att vi skulle hamna topp 3 för att nå ut i CL-spel och det blev även lagets målsättning gällande tabellplacering men även att vi ska bygga ett lag som inom något år blir svenska mästare och en hållbar verksamhet över tid. Alla vet att det tar tid med förändringar och att göra resultat samtidigt som du bygger för framtiden är utmanande men samtidigt väldigt intressant.

Idag är vi 4p från den årliga målsättningen så den är fortfarande helt rimlig och i högsta grad möjlig. Vi har gjort förändringar i vårt träningsupplägg, spelsätt samt ledarskap vilket vi är nöjda med att vi lyckats implementera på ett bra sätt och som är förändringar som krävs för framförallt framtiden. Vi tränar mer, hanterar mer än ett spelsätt samt tar spelarna ett större ansvar för sin och lagets utveckling och prestation.

Resultatmässigt har vi inte så mycket poäng som vi hoppats på, och i mina ögon förtjänat, med för många oavgjorda matcher men eftersom statistiken och prestationerna i nästan alla dessa visat på att vi borde vunnit är jag inte orolig. Detta jämnar ut sig över tid. Våra förluster mot Rosengård och Häcken är inget att säga om, då de var bättre än oss i de matcherna medan Eskilstuna-förlusten var onödig.

Spelmässigt är vår speluppbyggnad och organiserade försvarsspel godkänt och stundtals riktigt bra men vi behöver bli bättre i och runt de båda straffområdena. Vi jobbar just nu på att hitta sätt att bli bättre i denna del och vissa saker kommer vi förändra när vi startar upp igen.

Vi har tappat två lagkamrater under våren som gått vidare i sina karriärer och det är tråkigt men samtidigt en möjlighet för andra att ta en större roll samt blir vår uppgift som förening att komplettera truppen med nya spelare som säkerställer att vi kan fortsätta vår satsning. Detta arbete pågår för fullt just nu.

Viktigt nu att spelare och ledare tar några dagar med välbehövlig vila och återhämtning för att fysiskt och mentalt ladda om för hösten. Det kommer att krävas en energifylld och hungrig trupp för att jaga ikapp lagen framför oss samt utveckla de delar vi behöver, individuellt och som lag.

Detta är jag inte orolig för och ser framemot återstarten den 26/7.

Önskar er alla en riktigt härlig sommar!

Ses snart

Andrée