Fysisk kantspelare till Linköping FC

Nu stärker Linköping FC truppen ytterligare med 24-åriga Amalie Jørgensen Vangsgaard från danska FC Nordsjælland. Vangsgaard är en fysisk, offensiv och ambitiös fotbollsspelare som är ett hot i djupledsspelet och kan därmed spetsa till anfallet ännu mer.

Amalie Jørgensen Vangsgaard, född 1996, är en skicklig och fysisk dansk fotbollsspelare. Nu lämnar hon nuvarande klubben FC Nordsjælland för Linköping FC.

– Med Amalie får vi in en spelare som kan spela på båda kanterna och har ett djupledsspel vi kommer ha mycket nytta av. Hennes fysiska egenskaper och kvaliteter i sista tredjedelen ger oss ytterligare en dimension i vårt anfallsspel. Hon har även en stor ambition med sin karriär som passar in i den profil vi vill ha i vår förening, säger Andrée Jeglertz, chefstränare i Linköping FC.

Vangsgaard har spelat för FC Nordsjælland i den högsta danska ligan, Elitedivisionen, i 2,5 år. Förra säsongen gjorde hon åtta av deras mål, den här säsongen har hon hittills stått för fyra av målen. Vangsgaard har även spelat för det danska U19-landslaget. Nu är hon entusiastisk över att få spela i Linköping FC och OBOS Damallsvenskan.

– Jag är verkligen glad över att komma till LFC. Det har alltid varit en dröm för mig att få spela fotboll på heltid, och jag är jätteglad över att äntligen kunna fokusera på fotbollen fullt ut och få ut det bästa av mig, för klubben, säger Amalie Jørgensen Vangsgaard. Efter att ha provspelat i LFC känner jag att klubben är rätt för mig. Jag kommer utvilad efter sommaren och ser fram emot att ansluta till laget.

Amalie Jørgensen Vangsgaard anländer till truppen i augusti och har skrivit kontrakt på 2,5 år.

 

Vi hälsar Amalie varmt välkommen till klubben!