Foto: Arkivbild LFC 2020

Japansk OS-spelare till Linköping FC

Efter OS är den japanska landslagsspelaren Yuka Momiki tillbaka i Linköping FC. Den 25-åriga mittfältaren lånas in resten av säsongen från nuvarande klubben OL Reign som spelar i den högsta amerikanska ligan, NWSL.

Yuka Momiki, född 1996, är en amerikanskfödd japansk spelare som just nu befinner sig i Japan för att spela OS med det japanska landslaget. Momiki har 39 A-landskamper för det japanska landslaget på meritlistan och har under dessa matcher gjort 14 mål. Momiki gjorde ett kort inhopp i Linköping FC förra säsongen, men drog då på sig en skada. Nu är hon snart tillbaka med full fart och ny energi.

–  Fantastiskt kul att Yuka Momiki kommer tillbaka till LFC. På grund av en skada fick hon tyvärr inte visa vad hon kan förra året men, så det känns jättespännande att få en ny chans att se henne på plan igen, säger Frida Andersson, klubbdirektör i Linköping FC. Med sin passningsskicklighet, teknik och sin speed är Momiki en spelare vars aktioner på plan är mycket trevliga att titta på. Med den lite irrationella spelstil som hon besitter kommer hon bli som ett ”kinderägg ” för motståndarna, där de får uppleva tre överraskningar i en spelare.

Momiki kommer spela för Linköping FC resterande matcher den här säsongen och lånas in från amerikanska OL Reign i den högsta amerikanska ligan, NWSL. Innan Momiki kom till OL Reign spelade hon för det Japanska topplaget Nippon TV Beliza.

– Jag är så glad att vara tillbaka i Linköping FC igen. Tack till klubben som ger mig den här möjligheten, säger Yuka Momiki. Förra året var det väldigt olyckligt för mig när jag drabbades av en skada och inte kunde spela så mycket. Nu hoppas jag på en skadefri säsong och kommer göra mitt bästa för klubben och alla supporters för att vi ska vinna varje match. Jag ser verkligen fram emot att spela och träffa lagkamrater, ledare, styrelse och supportrar igen. Vi ses snart!

Momiki kommer ansluta till LFC direkt efter att OS är slut i Japan.

Tack till OL Reign för utlåningen. Vi är glada att Momiki ska spela i LFC igen och önskar henne varmt välkommen tillbaka till klubben!